Sari la conținut

[ȘTIRI LUME] - Paza de Coastă americană a făcut publice noi imagini cu submersibilul Titan care a făcut implozie în 2023.


dRama t i c a

Postări Recomandate

Paza de Coastă americană a făcut publice noi imagini cu submersibilul Titan care a făcut implozie în 2023. 

62484031.jpg

Paza de Coastă americană a difuzat o înregistrare video şi fotografii submarine impresionante ale epavei Titan, un submersibil experimental care a a făcut implozie în iunie 2023, pe fundul Atlanticului de nord, relatează AFP.

 

Audieri ale unei Comisii de anchetă a Pazei de Coastă cu privire la acest accident şi cu privire la căutări extrem de mediatizate, în urmă cu 15 luni, au început luni la Charleston, în South Carolina, şi urmează să continue în mod public până la 27 septembrie.

Înegistrarea video, de un minut, datată la 22 iunie 2023, la 3.775 de metri adâncime, surprinde foarte clar epava părţii din spate a submersibilului, în poziţie verticală, pe fundul oceanului, iar cabluri şi diverse fragmente sunt de asemenea vizibile.

Logoul întreprinderii americane care opera acest mic submarin, OceanGate Expeditions, este perfect vizibilă în imagini pe coada aparatului.

Acest submersibil de 6,5 metri lungime a s-a scufundat la 18 iunie 2023 pentru a observa epava Titanicului şi urma să reiasă la suprafaţă şapte ore mai târziu, însă contactul s-a pierdut la mai puţin de două ore după plecare. 

 La bordul vehiculului submarin erau miliardarul și aventurierul britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanico-pakistanez Shahzada Dawood și fiul său Suleman; și Paul-Henry Nargeolet, un fost scafandru din Marina Franceză, care a mai explorat epava Titanicului în trecut. La bord se afla, de asemenea și Stockton Rush, fondatorul și directorul general al OceanGate, compania care organizează voiaje anuale spre epava Titanicului.

Sursa : ProTv.ro

  • Like 3
  • Ador 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate