Sari la conținut

[ȘTIRI-LUME] Partenerul de campanie al lui Trump conturează un plan de încetare a războiului din Ucraina


Dexter. @ GOV.RO

Postări Recomandate

768447.webp?216

 

Candidatul republican la vicepreședinția SUA, J.D. Vance, a schițat o posibilă abordare a administrației Donald Trump pentru a pune capăt războiului din Ucraina, afirmînd că aceasta ar putea include crearea unei "zone demilitarizate" pe teritoriul ucrainean și refuzul Ucrainei de a adera la NATO.

J.D. Vance a făcut această declarație în cadrul emisiunii Sean Ryan Show, relatează Adevărul European. Abordarea prezentată de acesta ar reprezenta o schimbare radicală în politica administrației Joe Biden, care s-a concentrat pe furnizarea de ajutor militar și de altă natură Ucrainei. "Cred că ar arăta în felul următor: Trump se așează și le spune rușilor, ucrainenilor, europenilor:

"Trebuie să decideți: cum arată un acord de pace? Și probabil că linia actuală de frontieră dintre Rusia și Ucraina va deveni o zonă demilitarizată”, a declarat Vance. Zona demilitarizată propusă, a adăugat Vance, va fi „puternic fortificată, astfel încît rușii să nu invadeze din nou”.

Conform planului de pace, a spus Vance, Ucraina își va păstra independența în schimbul neutralității - ceea ce înseamnă că Ucraina nu va adera la NATO sau la alte „instituții aliate”. Vance nu a precizat cine va controla „zona demilitarizată”, dar a spus că actuala linie de demarcație va rămîne, ceea ce înseamnă că Ucraina nu va recîștiga teritoriul pe care Rusia l-a ocupat. Zelenski a dezvăluit detaliile unui plan pe care îl va prezenta lui Biden, Trump și Harris În timpul interviului, el a mai spus că Rusia „nu ar fi trebuit să invadeze” Ucraina, dar că „ucrainenii au, de asemenea, o mulțime de probleme de corupție”.

Vance a calificat drept "eronată și fabuloasă" gîndirea de a vedea războiul dintre Ucraina și Rusia drept o luptă între bine și rău, iar sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina drept "marea misiune umanitară a vremurilor noastre".

 

sursă: Click

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate