Sari la conținut

[STIRI LUME] Lovitură pentru Putin din partea unuia dintre puținii aliați care contează. Erdogan cere Rusiei să înapoieze Crimeea Ucrainei


exedus

Postări Recomandate

62383084.jpg

 

Vladimir Putin a primit o lovitură neașteptată din partea unuia dintre puținii săi aliați care chiar contează, președintele turc Recep Erdogan. Liderul de la Ankara a cerut oficial Rusiei să înapoieze Ucrainei controlul asupra peninsulei Crimeea.

Într-un mesaj video adresat celui de-al patrulea summit al liderilor platformei Crimeei, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut Rusiei să returneze Ucrainei controlul Crimeei, transmite Anadolu, citată de agenția bulgară Novinite.

Erdogan a afirmat sprijinul neclintit al Turciei pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, afirmând că întoarcerea Crimeei este o cerință a dreptului internațional.

El a subliniat că Turcia nu a recunoscut anexarea peninsulei de către Rusia și și-a exprimat îngrijorarea față de „durerea insuportabilă” suferită de tătarii din Crimeea sub ocupația rusă.

Turcia nu a impus sancțiuni Rusiei, dar a spriijint Ucraina în război

Liderul turc a reiterat angajamentul Ankarei de a pune capăt conflictului și de a obține o pace justă și durabilă, care să respecte integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.

În timp ce Turcia, sub Erdogan, s-a abținut de la a impune sancțiuni Rusiei și a facilitat modalitățile Rusiei de a se sustrage de la sancțiunile impuse de alte națiuni, a fost, de asemenea, un susținător semnificativ al Ucrainei.

Turcia a oferit ajutor militar, inclusiv drone Bayraktar, vehicule blindate pe roți și asistență în construirea navelor de război.

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate