Sari la conținut

[STIRI LUME] Erdogan din Turcia face apel la o alianță islamică împotriva Israelului


Knight@LCS

Postări Recomandate

Președintele a spus că pașii recenti pe care Turcia i-a luat pentru a îmbunătăți legăturile cu Egiptul și Siria au ca scop „formarea unei linii de solidaritate împotriva amenințării tot mai mari a expansionismului” din partea Israelului.

Turkey_Egypt_85898.jpg

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă (7 septembrie 2024) că țările islamice ar trebui să formeze o alianță împotriva a ceea ce el a numit „amenințarea crescândă a expansionismului” din Israel.
El a făcut comentariul după ce a descris ceea ce oficialii palestinieni și turci au spus că este uciderea de către trupele israeliene a unei femei turco-americane care participa vineri la un protest împotriva extinderii așezărilor în Cisiordania ocupată de Israel.

 

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă (7 septembrie 2024) că țările islamice ar trebui să formeze o alianță împotriva a ceea ce el a numit „amenințarea crescândă a expansionismului” din Israel.


El a făcut acest comentariu după ce a descris ceea ce oficialii palestinieni și turci au spus că este uciderea de către trupele israeliene a unei femei turco-americane care participa vineri la un protest împotriva extinderii așezărilor în Cisiordania ocupată de Israel.


Citește și | Erdogan din Turcia spune că „spiritul Națiunilor Unite a murit în Gaza”

PUBLICITATE
„Singurul pas care va opri aroganța israeliană, banditismul israelian și terorismul de stat israelian este alianța țărilor islamice”, a spus domnul Erdogan la un eveniment al asociației școlilor islamice lângă Istanbul.

El a spus că pașii recenti pe care i-a luat Turcia pentru a îmbunătăți legăturile cu Egiptul și Siria au ca scop „formarea unei linii de solidaritate împotriva amenințării tot mai mari a expansionismului”, despre care a spus că amenință și Libanul și Siria.

Domnul Erdogan l-a găzduit pe președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Ankara săptămâna aceasta și au discutat despre războiul din Gaza și despre modalitățile de a-și repara în continuare legăturile înghețate în timpul a ceea ce a fost prima astfel de vizită prezidențială din ultimii 12 ani.
 

Legăturile dintre ei au început să se dezghețe în 2020, când Turcia a început eforturile diplomatice pentru a reduce tensiunile cu rivalii regionali înstrăinați, inclusiv Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.

Dl Erdogan a declarat în iulie că Turcia va adresa o invitație președintelui sirian Bashar al-Assad „oricand” pentru posibile discuții pentru restabilirea relațiilor dintre cei doi vecini, care au rupt relațiile în 2011 după izbucnirea războiului civil sirian.

Israelul nu a comentat imediat remarcile domnului Erdogan de sâmbătă.

Original Post

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate