Sari la conținut

[STIRI IT] Protocolul Bluetooth 6.0 vine cu optimizări pentru dispozitivele Apple


exedus

Postări Recomandate

Bluetooth-6.0-780x470.webp

 

Recent publicate pe site-ul Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), specificațiile Bluetooth 6.0 includ multiple îmbunătățiri ce ar trebui să avantajeze următoarele generații de dispozitive wireless. Însă cele de la Apple par favorizate în mod special.

Bluetooth 6.0 introduce o tehnologie numită Bluetooth Channel Sounding, îndeosebi folositoare pentru localizarea dispozitivelor incluse în rețeaua Apple Find My. Descrisă drept ”true distance awareness”, soluția va permite localizarea cu precizie de ordinul centimetrilor a dispozitivelor înrolate în rețeaua Find My, iar asta de la distanțe considerabile.

Dacă numele Find My sună cunoscut și utilizatorilor de Android, asta e pentru că Google și Apple colaborează de ceva timp deschizând unul-altuia ecosistemele Android și iOS, facilitând detectarea și blocarea accesoriilor AirTag (sau alte trackere bluetooth) folosite în mod abuziv. Nu în ultimul rând, folosind puterea combinată a celor două ecosisteme și acoperirea rețelei este mult îmbunătățită.

Deoarece rețeaua Find My se bazează pe Bluetooth, o tehnologie îmbunătățită de calculare a distanței va ajuta cu siguranță utilizatorii să-și găsească mai ușor dispozitivele pierdute sau rătăcite.

Merită precizat că există și în prezent suport pentru localizare precisă în rețeaua FInd My, dar implementarea se bazează pe tehnologia ultra-wideband, pe care nu toate dispozitivele o suportă. În plus, spectrul de frecvență UWB are acoperire în general limitată la câmpul vizual, undele radio de foarte înaltă frecvență fiind ușor blocate de pereți sau alte obstacole. Tehnologia Bluetooth Channel Sounding promite să ajungă la același rezultat folosind spectrul obișnuit de frecvențe al conexiunii Bluetooth.

Bluetooth Channel Sounding adaugă, de asemenea, un strat suplimentar de securitate pentru autentificare, util pentru transmiterea cheilor digitale. În plus, Bluetooth 6.0 poate transmite cadre de date mai mari și oferă latențe mai reduse pentru aplicațiile audio.

Din păcate nu există informații despre când anume va adopta Apple protocolul Bluetooth 6.0. Și cum noul set de specificații abia ce a fost lansat, ar putea dura cel puțin un an până să vedem primele dispozitive iPhone și AirTag-uri echipate cu noua versiune de Bluetooth.

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate