Sari la conținut

[STIRI LUME] Atacul rusesc cu rachete asupra Poltavei a ucis 47 de oameni, spune Ucraina


Knight@LCS

Postări Recomandate

dd15fbcf-db7c-46cf-8d4b-2fdc563dd8b3.jpg


 

Racheta probabilă folosită în acest atac este Iskander-M – o armă balistică cu o rază de acțiune pretinsă de până la 500 km.

Racheta poartă fie un focos exploziv de până la 700 kg, are o precizie raportată între 10 și 30 de metri și este capabilă de distrugere considerabilă.

Peste noapte, armata ucraineană a raportat lansări de Iskander din Crimeea, care la aproximativ 430 km se află în raza de acțiune a sistemului.

Iskanderele de la suprafață la suprafață au fost utilizate pe scară largă în acest conflict, pe lângă rachetele de croazieră lansate pe aer și pe mare, plus drone de atac - în special armele Shahed 131 și 136 proiectate de Iran.

Mijloacele imprevizibile de atac ale Rusiei mențin presiunea asupra apărării ucrainene. Kievul folosește o combinație de avioane, rachete sol-aer și artilerie pentru a încerca să contracareze atacurile aeriene, în special de la rachete de croazieră și drone.

Dar rachetele balistice precum Iskander sunt mult mai greu de contracarat din cauza vitezei și a traiectoriei parabolice către țintă, ceea ce face ca orice interceptare să fie extrem de dificilă.
 

Atacul de la Poltava are loc în ziua în care șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, se află în Ucraina.

Mai devreme, mi-a vorbit la Kiev și mi-a dat cel mai dur avertisment de până acum cu privire la un potențial accident nuclear în războiul din Ucraina.

Grossi a spus că extinderea luptei la aproximativ două centrale nucleare a dus conflictul într-o „etapă foarte îngrijorătoare”.

Săptămâna trecută, el a vizitat Rusia pentru a vedea uzina din Kursk despre care Moscova susține că ucrainenii au lovit-o într-un atac cu drone – ceva ce Kievul a negat.

Acum, Grossi se află în Ucraina pentru a vizita centrala nucleară Zaporizhzhia din sud-estul țării.

Este cel mai mare de acest gen din Europa, dar a fost în mâinile Rusiei în ultimii doi ani, ambele părți acuzându-l pe cealaltă că l-a atacat.

Grossi a spus că situația de acolo este „gravă și fragilă”, cu un număr tot mai mare de „apeluri apropiate”.

În ultima lună, Ucraina a lansat o incursiune în Rusia însăși, iar Rusia a lansat cel mai mare atac cu rachete și drone în Ucraina.

Rafael Grossi a spus că continuă să-i avertizeze atât pe președinții Zelensky, cât și pe Putin cu privire la pericolele unui accident nuclear – și că niciunul dintre lideri nu a putut spune că nu li s-a spus despre consecințe.

https://www.bbc.com/news/live/cp81yry5d71t

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate