Sari la conținut

[STIRI IT] Fanii AMD din România, păcăliți cu false procesoare Ryzen 7800X3D


exedus

Postări Recomandate

Ryzen-7800X3D-780x470.jpg

 

Lansate în urmă cu mai bine de un an, procesoarele AMD Ryzen 7800X3D încă sunt foarte populare în rândul gamerilor care vânează acum după reduceri consistente de prețuri, anticipate în urma lansării noii serii Ryzen 9000.

Doar că și excrocii în căutarea de câștiguri rapide s-au gândit la același lucru, inundând piața cu procesoare fake și profitând de neatenția cumpărătorilor care se grăbesc să profite de ofertele cu prețuri de nerefuzat. Doar că, așa cum deseori se întâmplă cu „promoțiile” magazinelor online, atunci când oferta pare prea bună să fie adevărată ai face bine să stai departe, riscul de a primi un produs neconform, defect, fake, sau.. cărămizi în colet eclipsând orice economie potențială.

Poate că ai mai auzit de țepele cu telefoane iPhone 15 fake, cumpărate la preț de nimic de pe site-uri din China și revândute pe site-urile de licitații din România ca și telefoane noi/sigilate. Sunt atât de bine realizate încât doar la o verificare minuțioasă poți sesiza tentativa de țeapă, simpla inspectare a ambalajului sigilat, sau chiar desfacerea acestuia pentru a verifica produsul respectiv, având toate șansele să nu ridice suspiciuni.

La fel și în cazul de față, anumiți vânzători OLX promovând false procesoare Ryzen 7800X3D, atât de bine realizate încât îți dai seama că ai fost păcălit doar când PC-ul echipat cu acesta refuză să pornească.

Bănuind că a primit un procesor defect, unul dintre cumpărători a încercat să-l diagnosticheze cu un multimetru, doar pentru a constata că pinii acestuia nu sunt conectați la nimic. După ce a povestit experiența avută în comunitatea de overclocking, românul a fost contactat de celebrul youtuber der8auer, care s-a oferit să i-l cumpere pentru a realizarea unui material pe canalul său de YouTube.

Confirmând suspiciunile primului cumpărător, dezasamblarea procesorului prin îndepărtarea IHS-ului a relevat că acesta nu era un exemplar Ryzen 7800X3D defect (ex. respins de AMD pentru înlocuirea pe garanție), ci un fals foarte bine realizat, pornind de la piesa metalică pe care apăreau inscripțiile produsului veritabil și până la placa electronică. În mod inexplicabil, aceasta avea chiar și capacitorii montați, deși, nimeni nu i-ar putea vedea sub IHS-ul fixat cu adeziv. Însă partea unde ar trebui să fie prețioasele cip-uri AMD era doar umplută cu adeziv, pentru a nu trăda aparențele. Totuși la o comparație atentă cu un Ryzen 7800X3D veritabil pot fi sesizate unele diferențe, PCB-ul având o nuanță ușor diferită, iar IHS-ul lipit doar de formă nu avea chiar înălțimea corectă. Însă toate acestea sunt imposibil de sesizat la discuția cu vânzătorul care-ți dă un punct de întâlnire în oraș, mizând pe încrederea inspirată de produsul ambalat impecabil.

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate