Sari la conținut

[ȘTIRI-LUME] Descoperire șoc: ostaticii israelieni găsiți morți în Gaza au fost împușcați de la mică distanță în ultimele 72 de ore


Postări Recomandate

index.jpeg?p=a=1%26co=1.05%26w=1400%26h=

 

Noi descoperiri indică faptul că prizonierii israeliene au fost executați de gărzile Hamas în timp ce trupele IDF (Forțele Speciale Israeliene) se apropiau de complexul de tuneluri Rafah. Cei șase ostatici morți recuperați din Fâșia Gaza în weekend au fost uciși cu 48 până la 72 de ore înainte de autopsie, adică între joi și vineri dimineața, a declarat duminică Ministerul Sănătății, potrivit The Times of Israel.

Ministerul a adăugat că o examinare efectuată de Institutul medico-legal Abu Kabir a constatat că toți cei șase ostatici au fost împușcați de mai multe ori de la mică distanță, indicând că au fost executați.

IDF declarase că teroriștii Hamas i-au ucis pe ostatici cu relativ puțin timp înainte ca trupele să le localizeze cadavrele sâmbătă după-amiază într-un tunel din Rafah.

Ostaticii aduși înapoi au fost Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Ori Danino, Alex Lobanov, Carmel Gat și Almog Sarusi.

Duminică dimineața, șeful Statului Major al FDI, generalul-locotenent Herzi Halevi, a vizitat locul unde au fost găsite cadavrele și a efectuat o evaluare la fața locului.

Halevi a fost însoțit de șeful Comandamentului de Sud al IDF, generalul-maior Yaron Finkelman, și de omul care a găsit ostaticii, generalul-maior Nitzan Alon.

Canalul 12 a raportat că oficialii de securitate se tem că Hamas i-a executat pe cei șase ostatici din cauza temerilor grupului terorist că un ostatic care a fost salvat în viață dintr-un tunel din apropiere săptămâna trecută va divulga detalii despre locul în care erau ținuți ceilalți prizonieri.

Ostaticul Farhan al-Qadi, în vârstă de 52 de ani, a fost salvat în siguranță de forțele speciale ale FDI din captivitatea Hamas într-unul dintre tunelurile grupului terorist din sudul Fâșiei Gaza. El a fost găsit singur, după ce răpitorii săi au fugit.

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat anterior că cei șase au fost „uciși cu brutalitate” de Hamas cu puțin timp înainte de sosirea trupelor.

„Conform unei evaluări inițiale... ei au fost uciși cu brutalitate de teroriștii Hamas cu puțin timp înainte să ajungem la ei. Au fost răpiți de vii în dimineața zilei de 7 octombrie de către gruparea teroristă Hamas”, a declarat Hagari în cadrul unei conferințe de presă.

 

„Corpurile lor au fost găsite în timpul luptelor din Rafah, într-un tunel, la aproximativ un kilometru distanță de tunelul din care l-am salvat pe Farhan al-Qadi în urmă cu câteva zile”, a mai spus el. IDF a declarat că nu avea locația exactă a ostaticilor, dar avea indicații cu privire la o zonă generală în care cei șase ar putea fi ținuți și, prin urmare, opera cu atenție în zonă.

„De când a fost găsit Farhan, trupele au primit un accent pe operarea cu atenție chiar mai mult decât de obicei, din cauza înțelegerii că alți ostatici ar putea fi în zonă. Nu aveam informații cu privire la locația exactă a ostaticilor”, a declarat Hagari.

Trupele au început sâmbătă să cerceteze un complex de tuneluri, la aproximativ 20 de metri sub pământ, și i-au găsit pe ostatici, morți, după-amiază. Corpurile lor au fost extrase din Gaza peste noapte și aduse în Israel pentru identificare. Duminică, după aflarea veștii că au fost găsite cadavrele, au avut loc demonstrații în masă în tot Israelul, protestatarii cerând guvernului să ajungă la un acord pentru eliberarea ostaticilor. Arnon Bar-David, președintele sindicatului Histadrut, a anunțat că luni va avea loc o grevă generală pentru a face presiuni asupra guvernului să ajungă la un acord. Se crede că 97 dintre cei 251 de ostatici răpiți de Hamas la 7 octombrie sunt încă în Gaza, inclusiv cadavrele a cel puțin 33 de persoane a căror moarte a fost confirmată de IDF.

Hamas a eliberat 105 civili în timpul unui armistițiu de o săptămână la sfârșitul lunii noiembrie, iar patru ostatici au fost eliberați înainte de aceasta. Opt ostatici au fost salvați de trupe în viață, iar cadavrele a 37 de ostatici au fost, de asemenea, recuperate, inclusiv trei uciși din greșeală de armată în timp ce încercau să scape de răpitorii lor.

 

Hamas deține, de asemenea, doi civili israelieni care au intrat în Fâșie în 2014 și 2015, precum și trupurile a doi soldați ai forțelor de apărare israeliene care au fost uciși în 2014. 

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate