Sari la conținut

[ȘTIRI-LUME] Japonia, devastată de taifun. Vântul bate cu 200 km/h și sute de zboruri au fost anulate. Mai multe persoane au murit


Postări Recomandate

62478724.jpg

 

Cel mai puternic taifun al anului în Japonia, cu rafale de până la 200 km/h, a atins principala insulă sudică a ţării, Kyushu, unde locuiesc 12,5 milioane de oameni, în jurul orei locale 8:00 (2:00, ora României).

Cel puţin trei persoane au fost ucise în sud-vestul Japoniei, în prefectura Kagoshima. Traficul aerian este îngreunat şi peste un sfert de milion de gospodării din şapte prefecturi au rămas fără curent electric.

Marii producători auto şi-au suspendat operaţiunile în unele sau chiar în toate fabricile lor interne din cauza taifunului. Toyota şi-a suspendat producţia în toate cele 14 fabrici ale sale din Japonia, în timp ce Nissan şi Honda au decis să înceteze temporar activitatea la uzinele lor din Kyushu.

Shanshan a atins ţărmul în apropierea oraşului Satsumasendai, situat în sud-vestul insulei Kyushu. Autorităţile au avertizat că furtuna ar putea fi una dintre cele mai puternice care au lovit vreodată regiunea, iar guvernele locale au emis ordine de evacuare pentru milioane de locuitori din mai multe prefecturi.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate