Sari la conținut

[STIRI IT] Pixel 9 vine cu o parte din memoria RAM rezervată Gemini, activ permanent pe dispozitiv


exedus

Postări Recomandate

gemini-google-pixel-9-780x470.jpg

 

Google a crescut la 12GB memoria RAM inclusă pe telefoanele Pixel 9, edițiile Pro alegându-se chiar cu 16GB RAM. Însă nu toată este accesibilă pentru aplicații de Android, Google rezervând o parte pentru diversele funcții Gemini AI care rulează permanent în fundal.

În timp ce versiunea oficială de Android 15 se lasă așteptată, Google analizează beneficiile de obținut prin rezervarea unei porțiuni din memoria RAM pentru procesare AI. Cât anume din memoria RAM va fi „blocată” pentru sarcini AI, vom afla la momentul debutului Android 15. Da probabil că va fi respectată cel puțin „norma” de 8GB RAM pentru aplicații de Android, cât ofereau și telefoanele Pixel 8 din generația anterioară.

Este vorba de Gemini Nano, versiunea simplificată de AI care va rula direct pe telefoanele utilizatorilor, ocupându-se de tot felul de sarcini care rulează în fundal. Tot Gemini Nano va ține loc și pentru versiunea Gemini cu procesare cloud, răspunzând pe loc la solicitările primite și îndeplinind anumite sarcini (ex. rezumare documente, răspunsuri automate la mesaje email) fără ca datele tale să fie trimise prin conexiunea la internet pentru procesare pe serverele Google. Probabil că AI-ul încorporat va urmări tiparul de folosire a dispozitivului, optimizând funcționarea aplicațiilor și îndeplini anumite sarcini pentru tine. Cum ar fi, setarea automată a unui reminder pentru ziua/ora de plecare înscrisă în biletul de avion pe care l-ai cumpărat online.

Desigur, asta nu înseamnă că telefonul nu va putea folosi și mai multă memorie RAM pentru procesare AI la un nivel avansat. Spre exemplu, atunci când folosești o anume aplicație care oferă capabilități accelerate cu procesare AI.

Deocamdată aflăm doar că telefoanele Pixel 9 vor avea parte din memoria RAM alocată permanent pentru sarcini bazate pe AI, iar utilizatorii nu vor putea recupera/elibera acest spațiu de memorie chiar dacă schimbă de la Gemini înapoi la Google Assistant, ca serviciu implicit de asistență prin comandă vocală.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate