Sari la conținut

[STIRI IT] Testată în China, tehnologia de urmărire a intenției pe baza mișcărilor ochilor debutează pe telefoanele Honor


exedus

Postări Recomandate

HONOR-Magic6-Pro-eye-tracking-780x470.we

 

Honor anunță lansarea globală a tehnologiei sale bazate pe urmărirea mișcărilor ochilor, cu scopul detectării intenției utilizatorului în timp ce-și folosește telefonul mobil.

Oficial, tehnologia este intenționată pentru ajutarea persoanelor cu deficiențe locomotorii, servind ca o modalitate suplimentară de control asupra dispozitivelor inteligente. Dar aceeași tehnologie ar putea avea și alte aplicații mai puțin inofensive: te uiți la o reclamă apărută pe ecran și aceasta e contorizată, chiar dacă nu ai interacționat direct cu ea folosind interfața touch. Sau poate că ai citit o anume știre găsită cu aplicația preferată de socializare, mișcările ochilor arătând că ai fost îndeosebi interesat de subiectul respectiv, până la nivel de paragraf. Mai pe românește, tehnologia ”intent-based eye tracking” poate fi și pentru profilarea ta, urmărind gesturi și interese care altfel nu ar fi fost atât de ușor detectabile.

Fie că au sau nu nevoie de ea, posesorii de telefoane Honor vor face „cunoștință” cu tehnologia de monitorizare a intenției bazată pe folosirea camerei frontale a telefonului, începând cu data de 27 august. Primii vizați sunt posesorii de telefoane Honor Magic6 Pro, actuala serie flagship a companiei. Deși alte dispozitive nu au fost incluse pe lista actuală, sunt șanse mari ca tehnologia să fie mult mai des întâlnită pe dispozitivele Honor viitoare.

Honor declară că explorează și alte posibilități pentru tehnologia sa multimodală AI. Același lucru este valabil și pentru investițiile în tehnologia non-invazivă a interfeței creier-computer (BCI). Honor dorește practic să facă tehnologia sa de asistență mai accesibilă pentru toată lumea.

Pentru utilizatorul de rând funcționalitatea intent-based eye tracking ar putea avea beneficii absolut dezirabile. Cum ar fi, posibilitatea de a derula pagina web pe care o citești prin simpla mutare a privirii, mai sus sau mai jos pe ecran. Iar pentru persoanele cu deficiențe locomotorii aceeași tehnologie ar putea îmbunătăți nivelul de control pe care îl pot avea asupra dispozitivelor mobile, pornind de la simple mișcări ale ochilor.

Cert este că implementările bazate pe urmărirea privirii mai pot fi regăsite și în alte industrii, cum ar fi cea auto, unde camere orientate spre fața șoferului monitorizează nivelul de atenție în mod permanent, declanșând diverse alerte atunci când sunt detectate semne de ațipire la volan sau distragere prelungită a atenției.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate