Sari la conținut

[STIRI IT] Plăcile de bază Asus, MSI, Gigabyte și ASRock primesc actualizarea de microcode care previne degradarea accelerată a procesoarelor Intel 13th și 14th gen


exedus

Postări Recomandate

procesor-intel-dual-core.webp?resize=700

Actualizarea de microcode menită să prevină degradarea prematură a procesoarelor 13th și 14th gen de la Intel a devenit disponibilă pentru plăcile de bază cu chipset Z790 și B760 de la Asus, MSI, Gigabyte și ASRock, urmând ca până la finalul lunii să ajungă și pe modelele cu chipset LGA1700. Pentru unele modele de plăci de bază de la Asus, noile BIOS-uri sunt încă în faza de testare și pot avea unele probleme, însă până acum n-au fost raportate disfuncționalități majore.

 

În ceea ce privește procesoarele deja degradate, noul microcode 0x129 îmbunătățește stabilitatea, însă nu rezolvă complet problema, așadar singura soluție rămâne schimbarea procesorului pe garanție.

De menționat este că ultima actualizare de microcode NU va fi disponibilă și prin Windows Update, ci doar prin instalarea unei noi versiuni de BIOS – fie „one click” prin utilitarele producătorilor de plăci de bază, fie manual prin copierea fișierului de actualizare pe un stick USB și aplicarea acestuia din BIOS-ul plăcii de bază.

Contrar temerilor exprimate în mediul online, noul microcode nu afectează deloc performanța – frecvențele în boost sunt identice, iar procesoarele funcționează la fel ca până acum. Din păcate, producătorii de PC-uri, ca de exemplu Dell/Alienware, Lenovo, HP și Acer nu au reacționat la fel de rapid, iar unii dintre ei nici nu au oferit un termen estimativ cu privire la disponibilitatea noului microcode.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate