Sari la conținut

[TENIS] Andy Murray și-a anunțat retragerea din tenis

RĂDUCU

Postări Recomandate

NjAmaD02MzYmaGFzaD0xNWFhYmMzM2RhYTM1OTli

Tenismenul britanic Andy Murray (37 de ani, 121 ATP), dublu campion olimpic şi fost lider al clasamentului ATP, a anunţat marţi (23 iulie) când își va pune capăt carierei.

Sportivul și-a exprimat decizia chiar pe contul său oficial de Twitter (X). 

Andy Murray: ”Am ajuns la Paris pentru ultimul meu turneu”

Andy Murray și-a anunțat fanii, prin intermediul paginii sale oficiale de Twitter, că se va retrage din tenis după Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august).

"Am ajuns la Paris pentru ultimul meu turneu. Săptămânile în care am concurat pentru Marea Britanie au fost de departe cele mai memorabile din cariera mea şi sunt extrem de mândru că o fac pentru ultima oară", a scris Murray (37 de ani) pe contul său de Twitter (X). 

Considerat unul dintre cei mai buni sportivi britanici din toate timpurile, Andy Murray a cucerit aurul olimpic la Londra, în 2012, după o finală cu elveţianul Roger Federer. Ulterior, tenismenul a recidivat la Rio de Janeiro, patru ani mai târziu, în faţa argentinianului Juan Martin del Potro, notează Agerpres. 

Pe 22 iunie, jucătorul scoţian a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea unui chist care îi comprima nervii şi îl făcea să piardă controlul şi puterea piciorului drept. În urma acestei operații, Andy Murray a fost nevoit să se retragă din proba de simplu de la Wimbledon, competiţie pe care a câştigat-o de două ori, în 2013 şi 2016.

Turneul olimpic de tenis de la Paris va debuta pe 27 iulie. La această competiție, Andy Murray va concura atât la simplu, cât şi la dublu, la cea de-a cincea şi ultima Olimpiadă din cariera sa.

GTJ0lr0WEAAmufn?format=jpg&name=small

DIGISPORT.RO

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate