Sari la conținut

[Stiri Lume]SUA: Noi puneri sub acuzare pentru un militar care a difuzat documente clasificate


Postări Recomandate

                                                                                                                         11zon_resized (2).jpg

                                                                                                                                              sursa

Un tânăr militar american acuzat de autorităţile federale de o scurgere răsunătoare de documente clasificate "secret de apărare" va fi de asemenea urmărit penal de justiţia militară, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Pentagonului, scrie AFP.


Jack Teixeira a pledat vinovat pentru difuzarea de informaţii legate de apărarea naţională a SUA, beneficiind astfel de renunţarea la acuzaţiile împotriva sa pentru spionaj. Dar acest acord se referă doar la justiţia federală.

"După o colaborare strânsă cu Departamentul de Justiţie, Forţele aeriene au concluzionat că caporalul Jack Teixeira urmează să fie vizat de capete de acuzare individuale separate, pentru presupuse abateri în cadrul obligaţiilor sale militare", a declarat un purtător de cuvânt al US Air Force.

Angajat ca specialist în informatică şi comunicaţii la o bază militară din Cape Cod, în nord-estul Statelor Unite, şi arestat în 2023, Jack Teixeira ar putea, aşadar, să apară în faţa unei curţi marţiale.

El a postat informaţii confidenţiale pe un grup de discuţii pe platforma Discord, informaţii care au circulat apoi pe alte reţele sociale.

Documentele secrete dezvăluiau îngrijorările serviciilor de informaţii americane cu privire la viabilitatea unei contraofensive ucrainene împotriva forţelor ruse, dar şi faptul că Washingtonul culege informaţii despre partenerii cei mai apropiaţi, mai ales Israel şi Coreea de Sud.
 

Cazul a pus Washingtonul într-o situaţie stânjenitoare şi a provocat întrebări privind posibile breşe de securitate, având în vedere că tânărul militar dispunea, în ciuda gradului său inferior, de o autorizare care îi permitea să aibă acces la aceste informaţii sensibile.

  • Ador 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate