Sari la conținut

[Stiri Lume]Europarlamentare2024 Von der Leyen îşi apără palmaresul în faţa a şapte contracandidaţi la conducerea Comisiei Europene


Yumii

Postări Recomandate

                                                                                                                            11zon_resized (1).jpg

                                                                                                                                               sursa 

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, candidată pentru un al doilea mandat, i-a criticat luni pe reprezentanţii lui Putin care încearcă să distrugă Uniunea Europeană din interior şi şi-a apărat palmaresul în prima dezbatere organizată înaintea alegerilor europene din iunie, informează AFP.

În timpul unei dezbateri cu reprezentanţii a şapte partide europene, oficialul german în vârstă de 65 de ani a fost ţinta criticilor, în special din partea europarlamentarului danez Anders Vistisen, membru al grupului ID (extrema dreaptă), care a declarat că mandatul său la conducerea Comisiei Europene a fost "un dezastru".
Provenind din partea Partidului Popular European (PPE, dreapta), principala familie politică din Parlament, Ursula von der Leyen a amintit că cei doi candidaţi fruntaşi ai AfD (extrema dreaptă germană, membru al ID) la alegerile europene sunt "sub anchetă", suspectaţi că sunt în solda preşedintelui rus Vladimir Putin. Ea a cerut acestui grup politic să "şi cureţe casa înainte de a critica".

În cadrul acestei dezbateri care a ţinut mai bine de o oră şi jumătate, organizată la Maastricht (Ţările de Jos), Ursula von der Leyen i-a denunţat pe "împuterniciţii lui Putin care încearcă să distrugă Uniunea Europeană din interior, prin dezinformare şi polarizare", acuzându-l pe reprezentantul ID că "ar fi un (astfel de) exemplu".

Preşedinta Comisiei Europene a apărat, de asemenea, Pactul Verde (Pactul Ecologic European), care a cristalizat furia fermierilor şi a stârnit din partea anumitor ţări, inclusiv Franţa, apeluri la o "pauză" de reglementare.

"În opinia mea, protecţia climei, competitivitatea economică şi justiţia socială pot merge mână în mână", a asigurat fostul ministru german, acuzată de candidatul Verzilor, Bas Eickhout, că a "diluat Pactul Verde".


Liderii celor 27 de ţări UE vor trebui să se pună de acord asupra unui candidat la preşedinţia Comisiei Europene la un summit în cadrul căruia vor fi distribuite celelalte "poziţii de top", funcţiile de la conducerea principalelor instituţii europene. Desemnarea noilor lideri ar urma să reflecte echilibrul politic din UE în urma alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc între 6 şi 9 iunie. Candidatul al cărui nume este selectat să conducă Comisia Europeană va trebui să obţină aprobarea parlamentarilor. 

  • Ador 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate