Sari la conținut

[FOTBAL] - Cum se califică Republica Moldova la Euro 2024: tricolorii de peste Prut joacă și ei două ”finale”!


SerJ

Postări Recomandate

cum-se-califica-republica-moldova-la-eur

Republica Moldova a ţinut în şah Polonia, pe care a învins-o cu 3-2 în tur, obținând duminică seara un rezultat de egalitate în deplasare, scor 1-1. 

Golgheterul Ion Nicolaescu (26) a deschis scorul pentru jucătorii de peste Prut, din pasa lui Vadim Raţă, dar Polonia a egalat prin Karol Swiderski (53).

Moldova s-a bazat pe 6 fotbaliști din România în 1-1 cu Polonia

Dorin Răilean (Chindia Târgovişte - Liga 2) a fost titular în poarta oaspeţilor, Maxim Cojocaru (Chindia) a jucat 60 de minute, fiind înlocuit cu Vitalie Damaşcan (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Vadim Raţă (FC Voluntari) a fost schimbat în minutul 79 cu Serafim Cojocari (Unirea Slobozia - Liga 2), iar Victor Bogaciuc (Chindia) a fost introdus în minutul 79, în locul lui Nicolaescu.

Moldova are 9 puncte (golaveraj 6-6), sub podiumul Albania (13 p, ca și calificată), Cehia (11 p) și Polonia (10 p - un meci în plus disputat, golaveraj 9-9), dar cu șanse reale de calificare la Euro 2024, unde însă depinde și de jocul rezultatelor din grupă.

Varianta ideală pentru Moldova (care a început campania cu un rușinos 1-1 pe teren propriu cu Insulele Feroe!) ar fi să câștige acasă cu Albania și să nu piardă în deplasarea din Cehia, sperând totodată ca Polonia să obțină un rezultat bun cu Cehia (tricolorii de peste Prut sunt avantajați de rezultatele directe cu polonezii, 3-2 și 1-1).

Sursa: www.sport.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate