Sari la conținut

[Știri IT] - Compania Fortune 500 cumpără firma de IT din San Antonio Sirius Computer Solutions pentru 2,5 miliarde de dolari în numerar


PraF De SteLe ;X

Postări Recomandate

Sirius Computer Solutions, cu sediul în San Antonio, a fost achiziționată pentru 2,5 miliarde de dolari în numerar de CDW Corp., o companie Fortune 500 din Illinois.

Acordul este a doua achiziție semnificativă a unei companii de tehnologie din San Antonio în această lună. La începutul lunii octombrie, compania de tehnologie de e-mail Pathwire din San Antonio a fost achiziționată de o firmă din afara statului pentru 1,9 miliarde de dolari.

Sirius, fondată în 1980 de Harvey Najim sub numele de Star Data Systems, este „unul dintre cei mai mari și mai bine respectați integratori de soluții IT din America de Nord”, a spus președintele și CEO-ul CDW, Christine Leahy, într-un apel cu investitorii. Ea a spus că achiziția Sirius accelerează serviciile și capabilitățile noastre de soluții” și ar ajuta la scalarea și echilibrarea portofoliului de clienți CDW.

9B4D945A-89FB-426E-A4FF-28300D2B5A4E.jpe

Sirius oferă informații, asistență tehnologică, consultanță și management pentru aproximativ 3.900 de clienți mari și mijlocii din întreaga țară. Specialitățile sale includ infrastructura digitală, securitatea cibernetică și sistemele cloud. Birourile sale sunt în North San Antonio, chiar lângă Aeroportul Internațional San Antonio.

Sirius are peste 2.600 de angajați în Statele Unite, Canada și India. A generat vânzări nete de 2,04 miliarde de dolari în 2020, potrivit CDW.

Compania a crescut rapid în ultimii ani. Veniturile anuale generate de companie au crescut de la 817 milioane de dolari în 2010 la 3 miliarde de dolari în 2018, potrivit site-ului său web.

Compania a fost mult timp un partener important pentru IBM, pentru care gigantul computerelor moștenite i-a acordat numeroase premii de recunoaștere. În ultimii ani, a adăugat pe lista sa de parteneri Dell, Citrix, Cisco, Adobe, Amazon Web Services și nu numai.

CDW oferă produse și soluții tehnologice clienților de afaceri, guvernamentali, educaționali și de îngrijire a sănătății din Statele Unite. Are peste 10.500 de angajați în toată țara, iar în anul fiscal încheiat în iunie a generat vânzări nete de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

CDW a cumpărat Sirius de la Clayton, Dubilier & Rice, o firmă de capital privat care a investit în companie în 2019. Tranzacția este de așteptat să se încheie în decembrie.

Președintele și CEO-ul Sirius, Joe Mertens, a declarat într-o declarație pregătită că compania salută „oportunitatea de a aduce serviciile și soluțiile noastre complementare capabilități pentru a servi o piață mai largă de clienți ca o companie combinată”.

Najim a rămas președinte și emerit al companiei, pe care a redenumit-o din Star Data Systems în 1993, când a început să se extindă cu birouri în Chicago și Dallas. S-a retras în 2011 pentru a se concentra pe eforturile filantropice, iar Mertens a devenit CEO.

 

SURSA: go4it.ro

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate