Sari la conținut

[FOTBAL] Primul cartonas alb din istorie


TwoSs

Postări Recomandate

 

                                                    rsz_cartonas_alb.jpg                                                                                                 Pentru prima dată în istoria fotbalului, un arbitru a arătat cartonașul alb. S-a întâmplat în Portugalia, în timpul meciului de fotbal feminin dintre Benfica și Sporting.

Presa engleză a dat verdictul: "Este foarte greu de crezut că vom vedea cartonașul alb în Premier League în viitorul apropiat"

Chiar înainte de pauză, la scorul de 3-0 în favoarea celor de la Benfica, unui suporter i s-a făcut rău în tribune, iar partida a fost întreruptă timp de câteva minute. Staff-urile medicale ale celor două formații i-au acordat imediat primul ajutor fanului respectiv și totul s-a încheiat cu bine.

 

În minutul 44, centralul a arătat de două ori cartonașul alb, după un moment de întrerupere a partidei. ”Avertizate” au fost echipele medicale ale celor de la Benfica și Sporting, pentru promptitudinea cu care au intervenit să ajute o persoană care leșinase în tribune.

Inițiativa face parte din Planul Național pentru Etică în Sport din Portugalia și a fost îmbrățișată și de Federația Portugheză de Fotbal.

 

În regulamentul Federației Portugheze de Fotbal se precizează faptul că arbitrul poate folosi cartonașul alb pentru scoaterea în evidență a unui gest de fair-play în timpul unui meci și poate fi acordat jucătorilor, antrenorilor, membrilor staff-ului, iar în acest caz, medicilor.

Jurnaliștii englezi de la Daily Mail au acordat spații ample acestui episod, însă nu cred că vom vedea în curând cartonașul alb și în Premier League.

"Cartonașul alb a stârnit reacții mixte în social media. Mulți dintre useri au lăudat inițiativa și și-au arătat aprecierea pentru ceea ce reprezintă cartonașul alb. Pe de altă parte, alții nu văd sensul acestei inițiative, în condițiile în care gestul este doar unul simbolic.

În trecut, fostul președinte al UEFA, Michel Platini, a cerut introducerea cartonașului alb ca pedeapsă pentru proteste, iar jucătorii vinovați ar fi fost eliminați timp de 10 minute. Platini ar fi vrut astfel să combată protestele agresive ale jucătorilor, pe care le considera că ajunseseră 'o epidemie în fotbal'. Planul francezului nu a fost, însă, pus în aplicare.

Este foarte greu de crezut că vom vedea cartonașul alb în Premier League în viitorul apropiat. Deocamdată, aceasta rămâne doar o inițiativă a portughezilor, iar ochii vor fi ațintiți asupra lor și vom vedea cum se vor desfășura lucrurile în lunile viitoare.", scriu jurnaliștii englezi.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate