Sari la conținut

[Stiri IT] HUAWEI, prezent pentru prima dată la East European Comic Con cu AppGallery


Alexandru06 @ LCS

Postări Recomandate

  • Administrator

huawei-appgallery-1-1-780x470.jpg

Sursa: https://zonait.ro/jocuri-in-huawei-appgallery/

 

Dacă n-ai trăit sub o piatră în ultimii ani, atunci știi despre absența serviciilor și magazinului de aplicații Google de pe telefoanele Huawei, absență care afectează la rândul sau disponibilitatea unor aplicații populare pe aceste telefoane. Huawei au făcut eforturi mari pentru a compensa, și primul pas a fost crearea unui magazin propriu de aplicații, iar acolo unde aplicațiile nu au putut fi descărcate direct din AppGallery, au făcut așa încât ele să poată fi descărcate din magazine terțe.

Ieri, învârtindu-mă pe la Comic Con la Romexpo, apropo, e nebunie /după pandemie, merită să-l vizitați, am dat peste un stand Huawei… dedicat jocurilor! După cum am aflat ulterior, Huawei este la prima participare la conferință, deci Comic Con atrage din ce în ce mai mulți „jucători” mari din industrie. La standul Huawei AppGallery, m-am jucat un pic pe HUAWEI P50 și pe versiunea Pocket, că doar știți că am o slăbiciune pentru telefoanele care se rabatează.

Am văzut câțiva artiști mai mult sau mai puțin amatori desenânde pe tablete HUAWEI MatePad Paper, precum și alte câteva produse interesante din portofoliul HUAWEI: MateBook D16, monitorul de gaming HUAWEI MateView GT 27” și routerul HUAWEI WiFi Mesh 3.

Pe perioada evenimentului și încă două săptămâni, am înțeles că utilizatorii de Huawei care își instalează AppGallery, obțin 10% Points-Back și un cupon de până la 50% reducere pentru jocuri de strategie, precum: Evony: The King`s Return, Guns of Glory: The Man In The Iron Mask și Lords Mobile, dar și pentru jocuri de acțiune cum ar fi: FreeFire, PUBG și World of Tanks – Blitz.

Și stând eu pe la standul Huawei, mi-am amintit de o curiozitate pe care o aveam de mai mult timp: ce anume poți juca din AppGallery? Iar răspunsul este… orice și nu chiar! Păi cum vine asta? Am făcut o listă cu cele mai populare jocuri mobile, și situația stă cam așa: sunt jocuri pe care le poți descărca și juca direct din AppGallery și jocuri pe care le poți instala doar din surse terțe.

 

Super-Bomb-Survival-on-Mobile-600x315.pn

Apex Legends Mobile, GTA, Call of Duty Mobile, Brawlstars vă spun din start că nu se găsesc nativ în AppGallery, dar asta nu înseamnă că nu poți juca fără probleme de exemplu Roblox, descărcându-l din magazine alternative. Cu un pic de ingeniozitate până la urmă poți descărca și rula orice, asta e ideea. Dar am vrut să văd și mai departe, și anume ce este disponibil la prima strigare dintre jocurile populare direct din AppGallery, adică să găsești jocul acolo, să dai install și să meargă fără alți pași. Și sunt.

Exemplele cele mai la îndemână sunt PUBG Mobile, natural cumva, el aparține gigantului chinez Tencent, Angry Birds-ul celor de la Rovio, și ăsta este nativ, Gardenscapes, care apropo, cică a generat în toată viață lui vreo 3 miliarde de dolari, extrem de popularul și iubitul Asphalt 9 și multe, multe altele: endless runnere, jocuri de strategie, shootere, simulatoare etc. Galeria a crescut enorm față de anul trecut și printre jocurile cele mai jucate se numără Lords Mobile, State of Survival, World of Tanks Blitz, Game of Thrones Beyond the Wall, Walking Dead Road to Survival sau Battle Royalul Free Fire care în esență este tot un soi de PUBG, bine, ca multe altele.

state-of-survival.png

Apoi mai sunt și board games și jocuri „ușurele” cum ar fi Rummy 45 (de la un developer român), diverse variante de 2048, 8 Ball Pool Billiards Pro, Governor of Poker 3 sau Fishdom. Pentru cine are pretenții mai mari, există și jocuri premium , la prețuri uneori derizorii (Ninja Arashi, de exemplu, un platformer excelent, costă 3 lei). Am testat acum ceva timp 53 de aplicații și jocuri pe un Huawei fără GMS, iar rezultatele au fost foarte bune.

Ideea este că există viață după Google și jocuri pe care să le joci direct din App Gallery fără workaround-uri. Desigur, se poate instala până la urmă orice cu un pic de pricepere, dar am vrut să văd ce anume oferă în mod direct și nemijlocit AppGallery, iar răspunsul este încurajator: din ce în ce mai multe titluri. Dar de ce nu toate? că și asta este o întrebare. Există șoapte pe net cum că deși telefoanele Huawei rulează până la urmă tot un Android, e drept fără GMS, trebuie că respectivul joc să aibă o versiune complet separată pentru AppGallery și diferită de cea de PlayStore, altfel Google ar putea sancționa dezvoltatorul, mergând până la excluderea să din Google Play.

Apoi, mai e și o problemă tehnică, una care se rezolvă împreună cu fiecare dezvoltator în parte: la multe jocuri, conectarea la contul din cloud (știți voi, contul care îți permite să joci același joc pe mai multe dispozitive și să îți păstrezi achievements-urile și progresul) se face prin (și doar prin) intermediul Google Services. Pentru a putea fi compatibilă cu AppGallery, trebuie că aplicația respectivă să fie modificată astfel încât să se conecteze și la alte sisteme cloud de conturi, cum ar fi cel al Huawei. Și asta necesită timp.

Ce este însă cer este că, pas cu pas, Huawei a început să clădească în AppGallery o colecție destul de variată (și în continuă creștere) de jocuri. Competiția este mereu benefică și consider că existența unui al treilea magazin oficial de aplicații pe lângă App Store și Galaxy Store nu are cum să strice, dimpotrivă. Mai multe opțiuni pentru dezvoltatori, mai multe alternative pentru utilizatori, ceea ce nu poate fi decât bine.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate