Sari la conținut

FESTIVALUL ELECTRIC CASTLE


Daimond Kane

Postări Recomandate

                                                    FESTIVALUL ELECTRIC CASTLE

300px-Electric_Castle_-_EC_Sign.jpg

ELECTRIC CASTLE este un festival de muzică din România, care se desfășoară în fiecare an la Castelul Bánffy din comuna Bonțida, județul Cluj. Festivalul îmbină în line-up zone muzicale variate cum ar fi rock, reggae, hip hop, trap, muzică electronică sau indie cu tehnologia, cu arta alternativă, arta stradală și cultura.

Ediția cu numărul șapte, a adus festivalului premiul de Best Medium Sized Festival la European Festival Awards, categorie la care Electric Castle a fost nominalizat în fiecare an. În edițiile anterioare, festivalul a avut pe scenă nume precum: Florence + the MachineThirty Seconds to MarsThe ProdigySkrillexDeadmau5, alt-JFranz FerdinandBring Me the Horizon, Fatboy Slim, Sigur RosBastilleRudimental, Thievery CorporationDie AntwoordJessie JLimp Bizkit și mulți alții.

 

2013 - Prima ediție

Prima ediție a festivalului a avut loc între 19 și 22 iunie 2013. Peste 32.000 de oameni au fost pe Domeniul Castelului în cele 3 zile de festival, iar pe cele 4 scene au evoluat peste 90 de artiști.

Lineup-ul ediției 2013: MorcheebaPendulum DJ Set, Feed Me, James Zabiela, Fritz Kalkbrenner, Dope DOD, Dub PistolsStanton Warriors, A Skillz, Krafty Kuts, Wankelmut, Telepopmusik, ș.a.

 

2014 - A doua ediție

A doua ediție a Electric Castle a avut loc între 19 și 22 iunie 2014 cu motto-ul “Bigger, Stronger, Better” (Mai mare, mai bun, mai puternic). Organizatorii au extins festivalul la 4 zile și au mărit numărul scenelor la 5. Au fost 79.000 de participanți în cele 4 zile de festival, Electric Castle devenind astfel cel mai mare festival din istoria României de până atunci.

Lineup-ul ediției 2014: Die AntwoordThievery CorporationBonoboDub FXDJ FreshGramatikChris Liebing, Kraak and SmaakWilkinsonForeign BeggarsDelta Heavy, Oliver KoletzkiDub Pistols, Akua NaruDJ EZSuie Paparude, Notes and Ties Orchestra, The Correspondents, Adam Freeland, Fred V & Grafix, Gramophonedzie, ș.a.

 

2015 - A treia ediție

A treia ediție a Electric Castle a avut loc între 25 și 28 iunie 2015. A avut o audiență de 97.000 de persoane în cele 4 zile de festival, 6 scene și peste 150 de artiști. Aria festivalului a fost extinsă la 10.000 de metri pătrați.

Lineup-ul ediției 2015: The ProdigyRudimental, Fatboy Slim, The Parov Stelar Band, The Cat EmpireThe Glitch Mob, Maya Jane Coles, Sub Focus, Sigma. Netsky Live, The Subways, Nouvelle Vague, Roni Size Reprazent, ș.a.

 

2016 - A patra ediție

A patra ediție a festivalului a avut loc între 14 și 17 iulie 2016. Peste 120.000 de persoane au fost prezente în cele 4 zile de festival.

Lineup-ul ediției 2016: SkrillexBring Me the HorizonSigur RósBastillePaul Kalkbrenner, Gorgon City, Enter Shikari, Rusko, Flux Pavilion, Dilated Peoples, Camo & Krooked, Pan-Pot, Art Department si mulți alții.

 

2017 - A cincia ediție

A cincea ediție a festivalului Electric Castle a avut loc între 12 și 16 iulie 2017, cu motto-ul „The most spectacular EC yet”(Cel mai spectaculos Electric Castle de până acum) și a fost cea mai mare ediție a festivalului de până atunci, cu peste 171.000 de vizitatori în timpul celor 5 zile de festival.

Lineup-ul ediției 2017: Deadmau5Franz FerdinandZedd, Alt-JPaul van DykModeratNero, Duke Dumont, ș.a.

 

2018 - A șasea ediție 

Cea de-a șasea ediție a festivalului(EC6) a avut loc între 18 și 22 iulie 2018. Sub motto-ul „Meet Me at the Castle”, EC6 a continuat tendința de expansiune a festivalului cu o creștere de 30% a spațiului de desfășurare a festivalului și structuri acoperite pentru mai mult de 25.000 de oameni.

Lineup-ul ediției 2018: Damian MarleyJessie J, Mura Masa, Richie Hawtin, Groove Armada, San Holo, Wolf Alice, Subcarpați, Little Big, Kensigton, Alison Wonderland, Little Boots, ș.a.

În 2018, în ziua 1 de festival a fost organizat primul Elrow Party din România și primul takeover al unei scene de festival de către un concept de petreceri drum and bass - Hospitality Night(Hospital Records).

 

2019 - A șaptea ediție

Cea de-a șaptea ediție a Electric Castle(EC7) a avut loc între 17-21 iulie. Desfășurat sub sloganul "All things hidden/All things beautiful", EC7 s-a folosit de contrastele pe care cel care merge la festival le vede pe timpul zilei și al nopții. În acest an, a fost organizat pentru prima oară și New Media Castle, o galerie de artă la care au participat diverși artiști vizuali, care a avut loc în interiorul castelului și clădirile alăturate.

Lineup-ul ediției 2019: Florence + The MachineThirty Seconds to MarsLimp BizkitBring Me the HorizonCHVRCHESSofi TukkerMetricThe VaccinesZeds DeadZomboyJauz, SigmaInfected MushroomTOKiMONSTA, Polo&Pan, etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate