Sari la conținut

[Fotbal] "E o super-lovitură!". Cum a reușit Sepsi să-l aducă pe jucătorul pentru care Torino a plătit 1,5 milioane de euro


jkr-

Postări Recomandate

Jmhhc2g9NGJjM2U3MWM2NDhiMjc3N2Y2ZWY0NTdj

Sursa: digisport.ro/fotbal

"E o super-lovitură!". Cum a reușit Sepsi să-l aducă pe jucătorul pentru care Torino a plătit 1,5 milioane de euro

Damașcan a semnat un contract valabil doi ani cu Sepsi Sfântu Gheorghe, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Atacantul de 22 de ani a venit din postura de jucător liber de contract, statut căpătat după despărțirea de clubul italian AC Torino, care a plătit pentru a-l transfer 1.5 milioane de euro în 2015 celor de la Sherrif Tiraspol, în ianuarie 2018.

Atacantul a fost adus la Sepsi de agenții Leonid Istrati și Florin Vulturar, iar realizarea mutării i-a surprins chiar și pe aceștia, având în vedere ofertele pe care le mai avea jucătorul.

"E o super-lovitură pentru Sepsi, nu credeam că-l putem convinge să vină în România. A avut forte multe oferte, din Serie B și de la câteva echipe importante din Europa, dar împreună cu partenerul meu Leonid Istrate am reușit să-l convingem să semneze cu Sepsi.

Aici este un proiect forte interesant și are posibilitatea să crească foarte mult. Va fi un atacant important în Liga 1, veți vedea", a spus agentul Florin Vulturar, pentru Digi Sport.

În 2018, Torino a plătit 1,5 milioane de euro la Sheriff pentru jucător, dar l-a lăsat împrumut încă jumătate de sezon în Moldova. Apoi, în vara anului respectiv l-a cedat sub aceeaşi formă la Fortuna Sittard şi, ulterior, la Waalwijk, ambele formaţii din Olanda.

La Fortuna Sittard a marcat 7 goluri în 21 de meciuri, iar la Waalwijk 2 goluri în 20 de meciuri. La Torino Primavera a prins 13 meciuri şi a marcat de 5 ori. Pe 1 iulie 2021 a rămas liber de contract.

În 2017, Vitalie a ieşit golgheterul Moldovei, cu 13 goluri, an în care a câştigat şi titlul cu Sheriff. Damaşcan a mai luat un titlu cu Sheriff, în 2018, şi o Cupă a Moldovei,  în 2017.

Nouă transferuri făcute de Sepsi în această vară

Anterior semnării contractelor cu Vitalie Damașcan și Rareș Ispas, Sepsi reușise alte șapte transferuri: mijlocașul ofensiv Cătălin Golofca, achiziționat definitiv de la CFR Cluj, extrema Cristian Bărbuţ (fost la Universitatea Craiova), mijlocaşul ofensiv nord-macedonean Stefan Askovski (FC Botoşani), atacantul bulgar Ţvetelin Ciunciukov (Academica Clinceni), portarul Răzvan Began (Dunărea Călăraşi), fundaşul portughez Hugo Sousa (Astra Giurgiu) şi mijlocaşul ofensiv Rajko Rep (TSV Hartberg).

Sepsi va debuta în noul sezon al Ligii 1 vineri, de la ora 18:30, în direct la Digi Sport 1, împotriva celor de la Academica Clinceni. Formația lui Leo Grozavu este calificată și în turul doi preliminar al Conference League, unde va întâlni câștigătoarea duelului Spartak Trnava - Mosta FC, 2-3 în tur.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate