Sari la conținut

"Dacă joacă 'număr 10', Moruțan devine cel mai bun din România". Iftime, despre copilul său de suflet


cosm1n.

Postări Recomandate

Dezinvolt și creativ, Olimpiu Moruțan a impulsionat aseară, la Ploiești, atacurile României în egalul cu Danemarca (1-1), meci care a dus echipa lui Adrian Mutu, pentru a doua oară consecutiv, la un turneu final al Campionatului European de fotbal U 21. 

FOTBAL

Olimpiu Moruțan a fost aseară cel mai bun tricolor din echipa lui Mutu / Foto: Sport Pictures

Liga 1: Poli Iaşi - FC Argeş, vineri, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Galerie Foto

Mutu l-a repartizat pe fotbalistul din Cluj-Napoca în compartimentul median, inter dreapta, iar Moruțan s-a achitat de sarcinile trasate de tehnicianul în vârstă de 42 de ani. Inventivul stângaci a făcut și faza defensivă, a contribuit la plusul de posesie al tricolorilor și a pasat de multe ori decisiv. 

Valeriu Iftime: "Moruțan e cel mai talentat"

Omul care a avut încredere totală în el, Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, consideră că Moruțan mai are mult loc de progres în jocul său, dacă i se va acorda rolul de play-maker clasic și a trimis, subtil, un mesaj sensibil și către FCSB. 

"Dacă spun că Haruț e cel mai inteligent jucător din noul val, atunci afirm și că Moruțan e cel mai talentat. L-ați văzut și aseară cu câtă ușurință își depășește adversarii și ce clarviziune are în joc. În multe momente e încântător", spune Iftime, pentru DigiSport.ro. 

Valeriu Iftime: "L-ați văzut pe Moruțan, el e un tip altruist, el pasează decisiv, nu e făcut pentru goluri"

Mutu a mizat aseară pe un sistem 4-3-3, cu Moruțan, Marin și Olaru în linia de mijloc, pentru ca tridentul ofensiv să fie format din Hagi, Costache și Mățan. 

"Moruțan e un tip modest și profesionist, a trecut printr-o perioadă mai complicată la FCSB, dar el e un jucător care-și va fructifica talentul. Dacă va juca <<număr 10>>, va deveni cel mai bun din România pe postul său. L-ați văzut că el e un tip altruist, el pasează decisiv, nu e făcut pentru goluri. Acești copii de la naționala de tineret vor crește în exprimare doar dacă vor avea meciuri în picioare la echipele de club", a mai punctat omul de afaceri, pentru DigiSport.ro. 

Olimpiu Moruțan a fost transferat de FCSB în 2018 de la FC Botoșani. În vârstă de 21 de ani, stângaciul ardelean mai are contract cu gruparea roș-albastră până în iunie 2023. 

900.000 de euro e cota lui Moruțan

digisport.ro

MDYwJmg9NjM2Jmhhc2g9YjRkOTRlYTIwZThlY2Zk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate