Sari la conținut

De ce SSD-ul din consolele next-gen este o miscare buna pentru PC?


IoNuT™

Postări Recomandate

 

image.thumb.png.2cfd078503a668f3bf2786206ded1a46.png

 

Mai avem de asteptat cam jumatate de an pana cand noua generatie de console va fi lansata. Se pare insa ca impactul acestor noi console se face deja simtit. Aceasta chestiune este benefica pentru gaming-ul pe PC. Pana la urma, atat PlayStation 5 cat si Xbox Series X sunt PC-uri la baza. Va dura ceva pana cand vom simti pe deplin impactul acestora in piata, dar intre timp incep sa apara detalii interesante; precum faptul ca Epic Games a rescris parti cheie din Unreal Engine 5 tinand cont de noul hardware.

In ultima perioada stocarea a devenit din ce in ce mai importanta pentru gaming, alaturi de procesor si placa video. Asta se intampla deoarece vitezele imense pe care le-au atins SSD-urile moderne permit jocurilor sa incarce resursele mult mai rapid. Ca sa fac o mica analogie, un SSD ar fi un set de cauciucuri foarte bune pe o masina rapida; in timp ce un HDD este ca un set de gume tocite.

Abilitatea de a transmite continut la viteze foarte mari permite dezvoltatorilor sa creeze lumi mai dense si mai detaliate, schimband modul in care privim continutul. Are un impact atat de mare incat am rescris subsistemul I/O din Unreal Engine.

Nick Pendwarden, Epic Games

 

Cum va afecta asta gaming-ul pe PC?
SSD-urile nu sunt o noutate, iar pe PC acestea au aparut deja de cativa ani. Consolele pe de alta parte, nu au avut parte de aceasta tehnologie inca. Asta se resimte acum, iar unul dintre cele mai laudate aspecte cu privire la PlayStation 5, cel putin in viziunea Sony, este SSD-ul foarte rapid. Asta va schimba fundamental modul in care jocurile vor fi dezvoltate. Consolele insumeaza pana la urma, un procent mult mai mare cand vine vorba de platforme pe care se vand jocurile. Tinand cont ca de acum vor avea si acestea SSD-uri, dezvoltatorii vor putea crea jocuri mai complexe fara sa aiba grija limitarilor impuse de mediile de stocare inferioare de pe generatia actuala de console.

Tot ce am scris mai sus se traduce intr-un beneficiu pentru PC. Jocurile vor fi si mai avansate si vor putea profita la maxim de puterea pusa la dispozitie de un build de gaming deoarece consolele vor putea tine pasul. Daca ai un PC super puternic si te intrebi ce joc il va folosi la capacitate maxima, trebuie sa arunci o privire in viitor; o privire la jocurile care vor fi lansat pe consolele next-gen si sa te bucuri ca esti in tabara superioara cand vine vorba de hardware. Happy gaming!

image.png.2782bb28c934b65fc4ef7ad25f80a258.png

 

sursa:          ZonaIT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate