Sari la conținut

Review ROG Strix Pugio II – Un soarece de gaming personalizabil!


IoNuT™

Postări Recomandate

ROG STRIX PUGIO II REVIEW

 

Ultimul an a fost o revelatie pentru mine cand vine vorba de mousi de gaming si conexiunea acestora. In trecut, perceptia mea era ca daca e wireless, nu e la fel de precis ca unul pe fir. In plus, modele mai ieftine pe care le folosisem pana in acel punct mi-au dovedit ca input lag-ul nu este doar un mit. Desigur, asta s-a schimbat cand am pus mana pe primul meu mouse de gaming wireless, un Gladius II. De atunci am mai trecut prin cateva modele, iar astazi imi extind aria de cunostinte in acest domeniu. In acest articol vorbim despre ROG Strix Pugio II, un mouse de gaming ambidextru care foloseste tehnologie wireless.

 

Caracteristici generale si caliteatea constructiei
ROG Strix Pugio II este fix cum l-am descris: un mouse de gaming modern, fara fir. Acesta are cam toate specificatiile necesare unui model ce poate fi folosit drept daily driver si ascunde sub carcasa lui semi-transparenta cam asa:

Senzor optic 16.000 DPI
Opt butoane personalizabile
Iluminare RGB
Dimensiuni: 126 x 57 x 40mm
Greutate: 102 g
Nu este nici de departe un mouse super usor de gaming si nici nu se lauda cu senzor PixArt 3389 si alte nebunii de acest fel. Partea cea mai buna este ca nici nu le duci lipsa. Am specificat treaba cu senzorul si greutatea pentru ca mouse-ul meu este fix asta: un soarece dedicat eSports cu ultimele nebunii cand vine vorba de tehnologie. ROG Strix Pugio II pe de alta parte, vrea sa joace in alta liga si pune mai mult aspect pe experienta de utilizare decat pe specificatii state-of-the-art.

ROG STRIX PUGIO II REVIEW

ROG STRIX PUGIO II REVIEW

Carcasa lui ROG Strix Pugio II este creata dintr-un plastic semi-transparent care ofera o vedere inauntrul sau. Marginile ofera un grip foarte bun si iluminarea RGB este facuta cu cap, astfel incat sa aiba sens si sa ofere un aspect placut. Unii mousi de gaming au iluminare „ca sa fie” si in momentul in care ai pus mana pe el, adica cum va fi folosit 99% din timp, anulezi orice efect de lumina. Ei bine, ASUS a facut o miscare isteata si a taiat putin din talpa lui Pugio II pentru a-i oferi abilitatea de a lumina mousepad-ul in jurul sau.

ROG Strix Pugio II este o plansa alba pe care o personalizezi cum vrei
Cand am desfacut initial pachetul mi-a sarit in ochi o cutiuta cu forme ciudate in care ma asteptam sa gasesc orice, dar nu ce continea de fapt. EI bine, in interiorul acesteia am gasit butoane laterale de schimb, alaturi de switch-uri de schimb pentru click dreapta si stanga.

ROG STRIX PUGIO II REVIEW

ROG STRIX PUGIO II REVIEW

In plus, ROG Strix Pugio II iti permite sa inlocuiesti logo-ul Republic of Gamers iluminat RGB cu un model la alegerea ta pe care-l poti stanta pe bucata de plastic de schimb pe care o gasesti in pachet. In plus, cred ca alegerea unui plastic semi-transparent cu un feeling destul de abraziv este facuta cu cap. Chiar daca nu scrie nicaieri asta, cred cu tarie ca poti vopsi capacele mouse-ului foarte usor pentru a-l face al tau.

ROG STRIX PUGIO II REVIEW

ROG STRIX PUGIO II REVIEW

Experienta de utilizare
Ca orice alt mouse de gaming, ROG Strix Pugio II a fost testat pe teren. Am omorat demoni in DOOM Eternal, am mancat bataie de la inamici pe Modern Warfare si am urmarit frustrati cum intra rusul cu spin-bot pe CSGO; da, am vorbit la plural, eu si Pugio. Imi place ca are un nume care ma duce cu gandul la un animal. Poate, cine stie, un soarece de companie?!

Ei bine, trecerea de la PixArt 3389 la ce senzor o avea si ROG Strix Pugio II sub fund nu s-a simtit rea. Nu ma pot numi mare pasionat de eSports si majoritatea timpului il petrec undeva prin mijlocul sistemului de progresie in jocuri multiplayer. In continuare am putut face flick-uri rapide, 180-uri si nu m-am simtit deloc limitat de mouse. Click-urile se simt si ele foarte ok si nu am avut probleme la acest capitol.

ROG-STRIX-PUGIO-II-REVIEW-6-945x630.jpg

Daca a fost ceva ce m-a deranjat putin insa, a fost chiar forma mouse-ului. Imi place sa vad un model care  targeteaza si stangacii, dar pentru mine experienta a fost putin greoaie. Nu este doar simetria mouse-ului care a fost deranjanta pe alocuri, ci si forma in sine. Mi se pare putin prea inalt si cumva, prea egal pe margini. Nu are un suport pentru degetul mare sau orice alta forma de sustinere. Bine, in timp te acomodezi, dar trecerea de la soareci de tip broasca (Zowie FK2+, Xtrfy M4) la acesta a fost greoaie.

Stiti de ce nu m-am legat pana acum? De baterie! Am facut asta intentionat, pentru ca de atat de multe ori iti aduci aminte sa-l incarci. ROG Strix Pugio II se lauda cu o autonomie de 69 de ore in mod wireless 2.4Ghz prin intermediul receiver-ului inclus, sau 100 de ore prin Bluetooth; ambele scenarii cu luminile dezactivate. Sa facem un use-case; inseamna ca la utilizare normala de opt ore pe zi, cu luminile pornite, am vedea cam o saptamana per incarcare. Adica 56 de ore, iar asta in conditiile in care am luat in considerare un consum aberant de mare pentru iluminarea RGB.

ROG STRIX PUGIO II REVIEW

ROG STRIX PUGIO II REVIEW
ROG STRIX PUGIO II REVIEW
Suntem gata sa renuntam la fire?
Asta este o intrebare care tine strict de fiecare dintre noi. Esti pregatit sa ai undeva la 0.01ms timp de raspuns in plus, dar sa nu te ingrijorezi de cabluri? Daca da, iar eSport-ul nu este meseria ta de baza, cred cu tarie ca ROG Strix Pugio II ar putea fi numai bun pentru tine.

Chiar daca multi ar spune ca este un mouse prea simplu, cred ca asta il scoate in fata. Iti ofera cam tot ce ai nevoie pentru a-ti personaliza experienta de utilizare. Vrei sa-ti pui un mic logo cu initialele tale sau emblema echipei de eSports favorite pe el? Poti! Vrei alte butoane pe lateral? No problem! Nu-ti plac switch-urile default? SCHIMBA-LE! Stii ce, nu-ti place negrul transparent? Deja stii unde ma duc 🙂

ROG-STRIX-PUGIO-II-REVIEW-5-945x630.jpg

 

 

sursa:              ZonaIT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate