Sari la conținut

Surpriză, G2A a vândut bunuri furate


IoNuT™

Postări Recomandate

g2a img

 

De câțiva ani tot există acuzații la adresa G2A că ar fi vândut chei obținute prin metode ilegale. Compania s-a apărat în mod repetat, spunând că nu este cazul, că totul este legal, iar anul trecut chiar a cerut celor care se cred păgubiți să vină la ei pentru o discuție, nu să vină cu „acuzații goale sau slogane care prind bine”.

La câteva secunde după această declarație, studioul Wube, ce a creat Factorio, a venit cu un astfel de apel. Apoi a urmat aproape un an de tăcere.

Dar în cele din urmă, G2A a venit cu un anunț oficial. Se pare că, în ciuda faptului că se bătea în piept că pe piața lor nu se fură, că totul este legitim, 198 de chei pentru Factorio ce au fost vândute prin G2A erau furate. Ca urmare, compania se va ține de cuvânt și va returna celor de la Wube Software suma de 39600 de dolari.

Investigația nu a fost tocmai una făcută de o parte terță, independentă, așa cum a promis inițial, fiind vorba de o investigație efectuată de G2A în sine. Cu toate acestea, rezultatul este îmbucurător.

Astfel, după un deceniu de pompat bani în fiecare streamer și youtuber, fără a da doi bani pe a verifica dacă vinde sau nu bunuri furate, compania chiar recunoaște că a făcut asta… cândva… o dată.

Declarația oficială sună cam așa:

„Am fi primii care să recunoască faptul că [paranteză aici din partea redactorului acestui articol, n-au fost primii, în mod oficial, astăzi, sunt ultimii], în anii noi formativi ca o companie ne-a luat prea mult timp să recunoaștem că un număr mic de indivizi abuzau piața noastră. Totuși, criticile pe care le-am primit au fost trezirea de care aveam nevoie [paranteză iarăși, critici pe care le-au ignorat și dezmințit ani de zile la rând], și pe parcursul anilor ne-am dedicat complet combaterii incidentelor de fraudă pe pagina noastră. Astăzi avem printre cele mai sofisticate tehnologii AI anti-frauda proprietății din orice piață digitală de pe internet”.

 

Faptul că procesul acesta de investigare a durat aproape un an nu este tocmai îmbucurător, dar măcar este un pas. Urmează să vedem dacă asta va schimba în vreun fel opinia dezvoltatorilor de jocuri ce recomandă celor care se gândesc să cumpere de pe G2A să pirateze jocul în schimb.

 

 

sursa:             ZonaIT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate