Sari la conținut

Un gadget de gaming a fost vedeta vânzărilor în timpul carantinei


Erikutz

Postări Recomandate

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că Nintendo Switch, gadget-ul hibrid de gaming al celor de la Nintendo, este cea mai populară consolă de gaming a momentului în majoritatea pieţelor importante de desfacere.

Ajutată de natura sa hibridă (poate fi folosită şi drept consolă portabilă, dar şi conectată la TV), de oferta atrăgătoare de jocuri, de lansarea modelului Nintendo Switch Lite, dar şi de izolarea la care majoritatea populaţiei de pe glob a fost supusă din cauza pandemiei de COVID-19, Ninteno Switch a înregistrat vânzări foarte bune, dacă ar fi să ne luăm dupa cel mai recent raport financiar al companiei japoneze.

Astfel, în anul financiar încheiat la finele lunii martie, Nintendo reuşise să comercializeze peste 55 de milioane de console Switch pe tot mapamondul (55,77 milioane, mai exact). Astfel, pe întregul parcurs al anului fiscal abia încheiat, Nintendo a reuşit să livreze nu mai puţin de 21 de milioane de unităţi ale consolei Nintendo Switch. Numai în ultimul trimestru al acestei perioade (1 ianuarie – 31 martie 2020), compania japoneză a vândut 13,4 milioane de exemplare ale jocului Animal Crossing: New Horizons, înregistrând un profit de 842 de milioane de dolari.

Compania cu sediul în Kyoto, Japonia, se pregăteşte însă pentru perioada de criză ce urmează să vină, preconizând că, în actualul an fiscal, profitul va scădea cu 15%, iar numărul total de console Nintendo Switch vândute nu va depăşi 19 milioane.

În momentul de faţă, când vine vorba de vânzări totale, consola Nintendo Switch (55,77 milioane comercializate la nivel mondial) a luat faţa familiei Xbox One de la Microsoft (care nu mai comunică numărul total de console vândute, însă estimarile indică faptul că gigantul din Redmond nu ar fi depăşit încă 50 de milioane de unităţi Xbox One vândute). Astfel, Nintendo Switch ocupă locul secund după liderul autoritar al pieţei consolelor de generaţie actuală: PlayStation 4, de la Sony, cu vânzări globale de peste 106 milioane de exemplare înregistrate la sfârşitul anului 2019.

În timp ce Nintendo continuă să se bucure de succes cu Nintendo Switch, rivalii de la Sony şi Microsoft se pregătesc de lansările noilor console PlayStation 5 şi Xbox Series X, ambele aşteptate pe piaţă în sezonul sărbătorilor de iarnă din 2020.

 

 

 

Sursa: Click aici

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate