Sari la conținut

Românul care i-ar eclipsa pe toţi. Victor Piţurcă: "Avea o plăcere diabolică. Dacă mai juca, lua 20 de milioane salariu"


IoNuT™

Postări Recomandate

FOTBAL:TEMPLUL FOTBALULUI-ISTORIA CONTINUA (28.08.2018)

 

Victor Piţurcă este convins că Adrian Bumbescu, ajuns la 60 de ani, s-ar fi îmbogăţit dacă ar fi jucat în zilele noastre pentru că era de departe cel mai bun fundaş central din lume.


Fostul selecţioner a vorbit în termeni laudativi despre fostul fundal central al Stelei 1986. La ace avreme, Bumbescu a fost unul dintre pilonii acelei echipe magice care a câştigat Cupa Campionilor în faţa Barcelonei.

Piţurcă l-a avut coleg pe Bumbescu, iar la antrenamente, ca atacant, se "lovea" des de fundaşul central, aşa că ştie exact ce vorbeşte.

"Bumbescu, dacă mai juca astăzi, lua 20 de milioane pe an salariu. Eu nu văd fundaş mai bun azi. Avea tot, toate mingile în careu el le lovea, avea o plăcere diabolică de a lovi mingea cu capul şi plasamentul era fantastic. Sigur că, tehnic, prindea mingea şi dădea pasă, dar avea un procentaj formidabil", a spus Victor Piţurcă la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.


Adrian Bumbescu are 13 trofee în cariera de jucător.
Cum arăta echipa Stelei din meciul cu Barcelona, în finala Cupei Campionilor 1986
La acea vreme, Steaua avea o echipă incredibil de bine închegată. Relaţiile între compartimente erau excelente, iar mingea circula extrem de rapid, aşa cum o arată imaginile de arhivă.

În 1986, la finala Cupei Campionilor Europeni, împotriva Barcelonei, Emeric Ienei a folosit următoarea echipei.

Steaua (antrenor Emeric Ienei): Helmuth Duckadam - Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu - Lucian Bălan (Anghel Iordănescu - '75), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu - Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă (Marin Radu II - '107).

 

Sursa: DigiSport

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate