Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

ZjOWUO2.png

Salut , bine te-am regăsit la un nou interviu în cadrul proiectului LEAGUECS 

XVLHq-LA.png

ZENITH 🌐 LCS

Astăzi lăsăm deoparte obișnuitul și pătrundem într-o latură mai profundă a comunității LeagueCS.

În centrul atenției se află @ZENITH, o persoană care și-a pus amprenta asupra comunității și care vine cu o perspectivă formată prin experiență autentică.

În acest interviu vei descoperi cum privește el evoluția comunității, ce valori consideră esențiale într-un mediu online și ce face diferența dintre un simplu participant și cineva care contribuie activ la construirea unui proiect de durată.

👀 🍿 🎙️ 🍿 👀
CITIRE PLĂCUTĂ
 INTERVIU EXCLUSIV •  DESCOPERĂ POVESTEA •  BUCURĂ-TE DE LECTURĂ 
🍿 👀 🎙️ 👀 🍿

📖 INTRODUCERE 📖

➜ Salut! Pentru început, te rugăm să te prezinți comunității. 

Salut, in primul rand multumesc pentru invitatie, este o placere sa am sansa sa spun comunitatii cateva cuvinte despre mine ca sa ne cunoastem cu totii mai bine. Numele meu este Stefan, am 31 de ani si sunt din Bucuresti.

➜ Cum ai descrie experiența ta în cadrul comunității într-o singură propoziție?

Experienta a fost pana acum si este in continuare una extrem de pozitiva, lucru care se datoreaza profesionalismului si seriozitatii staff-ului.

➜ De unde provine numele „ZENITH” și ce semnificație are pentru tine?

Cuvantul "Zenith" are mai multe semnificatii dar cea pe care am avut-o in minte atunci cand am ales numele a fost faptul ca "Zenith" inseamna printre multe altele si "Punct Culminant" sau "Varf". Din moment ce am ales acest nume in perioada in care jucam Quake, un joc cu o comunitate foarte competitiva, mesajul era acela ca obiectivul meu era sa castig si sa imi fac numele cunoscut in cadrul comunitatii.

➜ Cum te-ar descrie prietenii și colegii în câteva cuvinte?

Prietenos, open-minded, pragmatic.

🛡️ COMUNITATE ȘI MODERARE 🛡️

➜ Cum ai ajuns să faci parte din echipa de moderare?

Dupa cativa ani buni de pauza mi-am redescoperit pasiunea pentru CS 1.6. Am intrat intr-o zi pe unul din serverele comunitatii si am fost lovit de un val de nostalgie care m-a determinat sa aplic si pentru o pozitie in staff-ului forumului.

➜ Ce calități consideri că ar trebui să aibă un moderator bun?

Sa fie dornic sa invete, sa inteleaga ca este mult mai importanta calitatea decat cantitatea si sa asculte sfaturile membrilor mai experimentati. Suntem aici ca sa ne ajutam unii pe altii si sa ne elevam.

➜ Cum ai defini rolul unui moderator într-o comunitate online?

Din punctul meu de vedere fiecare grad din comunitate este relevant si contribuie intr-un fel sau altul la buna functionare a forumului, de la Junior Mod pana la Fondator. Consider ca moderatorul are mai multe roluri esentiale precum: organizarea continutului forumului, aplicarea regulamentului si asistarea atat a utilizatorilor cat si a altor moderatori atunci cand au nevoie.

➜ Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le observi la utilizatorii care postează?

Unii utilizatori nu consulta regulamentul sectiunilor inainte sa posteze sau nu verifica daca posteaza pe sectiunea corecta. Observ asta mai mult la utilizatorii straini care au uneori dificultati in a posta in sectiunea relevanta spetei lor.

➜ Ai întâmpinat situații dificile în activitatea de moderare?  

Am vorbit anterior despre dificultatile pe care le au utilizatorii straini si doresc sa mentionez ca s-a aplicat in trecut si in cazul unor moderatori straini. Din pacate, faptul ca unii dintre ei nu stiau atat de bine engleza complica foarte mult pentru ei procesul de invatare. Nu s-a nascut nimeni invatat si trebuie sa avem rabdare cu oricine indiferent de provenienta dar bariera lingvistica este pur si simplu prea mare uneori. Doresc pe aceasta cale sa felicit pe toti moderatorii straini care s-au integrat in comunitate si care fac o treaba excelenta!

🏡 VIAȚA PERSONALĂ 🏡

➜ Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

In cursul saptamanii lucrez la o corporatie de la ora 9 dimineata pana la 6 seara. Dupa ora 6 seara incerc sa fiu cat mai activ, preferintele principale fiind tenis, sala sau gaming daca simt ca nu am prea multa energie ramasa. In weekend-uri imi rezerv mai mult timp pentru mine si pentru prietenii cei mai buni. Ziua de sambata este in general ziua in care ne reconectam ca sa zic asa.

➜ Care este cea mai importantă realizare personală de până acum?

In Februarie anul acesta mi-am cumparat o masina din banii pe care i-am strans din munca. Nu o sa mentionez marca si modelul pentru ca nu doresc sa ma laud, plus ca masina nu a fost noua ci second-hand, dar chiar si asa a costat destul de mult si iubesc sa o conduc.

➜ Există o persoană care te-a inspirat sau influențat semnificativ?

Incerc sa invat cat pot de mult de la oamenii din jur pentru ca sunt perfect constient ca oricat de bun as fi la ceva intotdeauna o sa existe altul mai bun decat mine. Nu privesc asta ca pe o amenintare sau ca pe un complex ci ca pe o oportunitate de crestere. Persoana de la care am invatat acest lucru a fost tatal meu. Era un om foarte dur dar am stiut mereu ca era asa ca sa ma pregateasca pentru orice si am respectat si apreciat asta mereu.

➜ Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de-a lungul vieții?

Sa nu ma subestimez niciodata si sa imi cunosc mereu adevarata valoare. Nu trebuie sa las asta sa degenereze si sa devin arogant desigur, dar increderea de sine este foarte importanta in viata si atunci cand ne lipseste poate oricine sa faca orice vrea cu noi si din noi.

➜ Ce valori consideri că te reprezintă cel mai bine?

Loialitatea fata de cei care mi-au fost si imi sunt alaturi in continuare in momentele mele cele mai grele este o valoare de care nu m-as lepada pentru nimic in lume. Desi sunt capabil sa infrunt greutatile si de unul singur este mult mai usor atunci cand ai alaturi persoane care sa te imbarbateze si sa te motiveze, lucru cu care ii rasplatesc si eu neconditionat atunci cand au nevoie de mine.

🎮 GAMING 🎮

➜ Cum ai descoperit pasiunea pentru jocurile video?

Parintii mi-au cumparat primul PC in 1998. In mare parte ma jucam cu prietenii jocuri de pe dischete si FIFA 99. Cu aceste jocuri nostalgice a inceput pasiunea mea pentru gaming care a continuat dupa sa se extinda cu jocuri precum Unreal Tournament, Quake, CS, GTA, etc.

➜ Care a fost primul joc care ți-a lăsat o impresie puternică?

GTA: San Andreas a fost primul joc singleplayer al carui poveste m-a captivat in mod deosebit. Voice acting-ul a fost ceva unic si inegalabil din punctul meu de vedere. Povestea a fost de asemenea foarte bine construita si te facea sa vrei sa termini misiune dupa misiune. In schimb, un joc multiplayer care imi ramane in suflet si pe care il mai jos si astazi aproape zilnic este Old School Runescape, primul MMO pe care l-am jucat dupa ce am avut pentru prima data internet acasa. Auzisem de el de la niste colegi de clasa si abia asteptam sa il pot juca cu ei. Mi-am facut foarte multi prieteni in acest joc si m-a ajutat si sa imi exersez si sa imi perfectionez engleza.

➜ Ce jocuri joci cel mai des în prezent?

Multiplayer, ar fi jocul mentionat la intrebarea anterioara, Old School Runescape. Singleplayer, am jucat recent Schedule 1 si Subnautica 2 cu prietenii. Ambele jocuri minunate pe care le recomand oricui, vor ramane cu amintiri memorabile mai ales daca le joaca cu prietenii.

➜ Ai un joc preferat din toate timpurile? Dacă da, care este și de ce?

Old School Runescape, orice fac revin la el si nu pot sa renunt pe deplin la acest joc. Sunt ferm convins ca este vorba si de timpul si banii investiti pentru ca este subscription-based, dar o mare parte din comunitatea este la fel de wholesome ca pe vremuri si jocul in sine beneficiaza de foarte mult suport din partea developerilor, primind constant update-uri care il fac din ce in ce mai bun pentru mai multe categorii de playeri.

➜ În gaming, preferi competiția sau distracția?

Daca m-ai fi intrebat asta acum 10-15 ani as fi zis 100% competitia. Acum insa cand nu mai am atat de mult timp si rabdare sa ma joc ca pe vremuri as spune ca distractia este mai importanta. Incerc chiar pe cat posibil sa evit competitia in jocuri cel putin pe cea toxica.

➜ Care este cea mai memorabilă experiență pe care ai avut-o într-un joc?

Experienta cea mai memorabila este in mod ironic una din perioada mea competitiva. La un moment dat ajunsesem level 10 pe Faceit in CS:GO si mai jucam din cand in cand si contra unor jucatori pro sau semi-pro. Atunci cand erau full-stack ne zdrobeau pe mine si pe echipa mea dar am reusit sa mai smulgem si cateva victorii atunci cand jucau solo, duo sau trio. Satisfactia in aceste momente ajungea la cote maxime, imi consumam energia pentru urmatoarele 3 zile de fericire atunci cand castigam. 😂

➜ Ce părere ai despre comunitățile de gaming din România?

Este grozav ca inca exista oameni pasionati de gaming si care sunt dornici sa imparta aceasta pasiune si cu altii. Recunosc ca sunt oarecum suprins cat de popular a ramas CS 1.6 si asta se datoreaza celor care sustin financiar serverele, mentinand astfel jocul si comunitatile in viata. Nimic nu este perfect dar comunitatile de gaming sunt ceva ce eu sper ca nu o sa dispara niciodata.

🤝 RELAȚII ȘI OAMENI 🤝

➜ Ce apreciezi cel mai mult la o persoană?

Onestitatea, chiar si atunci cand o sa aud ceva ce nu o sa imi placa. O persoana care este sincera cu tine mai ales atunci cand trebuie sa iti spuna ceva ca iti va fi greu sa auzi tine mai mult la tine si este mai benefica pentru tine decat ar putea fi un milion de persoane care te mint frumos ca sa nu iti raneasca sentimentele.

➜ Crezi că prieteniile online pot deveni la fel de puternice ca cele din viața reală?

Cu siguranta, chiar am cunoscut in realitate prieteni pe care ii stiam de pe jocurile online. Pot sa fie periculoase fara doar si poate ca nu stii niciodata de cine dai, dar in acelasi timp te poti alege cu prieteni pe viata daca ai grija si daca ai si putin noroc.

➜ Cum definești încrederea?

Pentru mine increderea adevarata provine din gandul ca am oameni in viata mea pe care ma pot baza la orice ora din zi si din noapte indiferent de situatie. Oamenii in care putem sa avem incredere cu adevarat in viata ii putem numara in general pe degetele de la singura mana, poate si de la cealalta daca avem noroc. Incredere nu poti si nu trebuie sa ai in oricine.

➜ Ce consideri că poate distruge cel mai repede o prietenie?

Minciuna si falsitatea sunt din punctul meu de vedere dovezile cele mai mari de lipsa de respect fata de o persoana si sunt intolerabile. In functie de gravitatea situatiei sunt dispus sa mai acord si o a doua sansa dar aici depinde si de persoana implicata.

➜ Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o despre oameni?

Foarte putini oameni sunt ceea ce par si asta este in regula. Societatea moderna asa cum este ea ne obliga in permanenta sa jucam roluri. Fie ca vrem sa ne integram intr-un grup sau ca vrem sa ne placa o anumita fata de care suntem indragostiti si asa mai departe. Cel mai important este sa nu uitam cine suntem si sa nu purtam masti in fata altora pentru ca atunci cand mastile vor cadea si oamenii vor disparea din jurul nostru. Trebuie sa ramanem noi insine orice ar fi si oamenii potriviti vor aparea la un moment dat in vietile noastre.

🎨 PASIUNI ȘI INTERESE 🎨

➜ Ce hobby-uri ai?

Pe langa gaming imi place foarte mult sportul, atat sa practic cat si sa ma uit la televizor. Joc tenis de 16 ani si este sportul meu preferat de practicat. Ma pasioneaza foarte mult si muzica si mai mixez muzica electronica din cand in cand de distractie. Am fost si producator de muzica electronica pana in 2022 cand a murit tatal meu si de atunci am luat o "pauza". Piesele pe care le-am mai compus de atunci nu le-am mai lansat prin case de discuri si le pastrez momentan pentru mine sau pentru ziua in care o sa imi doresc sa fac muzica din nou si la nivel profesional.

➜ Ce gen de muzică asculți cel mai des?

Nu prea fac figuri la muzica, in principiu pot sa ascult orice daca suna bine si daca are un mesaj in spate care sa ma atraga. Iubesc muzica Trance si Rock. Cu Rock am crescut si Trance a venit in viata mea atunci cand aveam nevoie mai mult.

➜ Ai un film sau un serial preferat?

O alegere foarte grea dar daca ar fi sa aleg as zice ca seria mea preferata de filme este "American Pie" iar serial "Sons of Anarchy".

➜ Cum preferi să te relaxezi după o zi obositoare?

Daca nu ma dor ochii prea tare dupa munca atunci ma joc putin dupa care ma uit la un film sau serial. Daca simt ca am mai multa energie merg la sala, la tenis sau ies in oras cu prietenii.

➜ Există un domeniu pe care ai vrea să îl aprofundezi mai mult în viitor?

Este cat se poate de clar ca traim intr-o vreme in care trebuie sa stii sa faci cat mai multe pentru ca nu se stie niciodata ce ne rezerva viitorul. Ma gandeam sa mai invat cate ceva si sa mai am macar o specializare pe langa cea pe care mi-o ofera diploma de facultate. Nu sunt hotarat ce anume dar cred ca o sa depinda foarte mult si de moment si de ce oportunitate se iveste.

🚀 DEZVOLTARE ȘI VIITOR 🚀

➜ Unde te vezi peste cinci ani?

Sanatos imi doresc cel mai mult sa fiu pentru ca restul sa rezolva de la sine. Ar fi nemaipomenit daca m-as mai putea dezvolta in cariera pentru ca simt ca pot sa realizez lucruri importante atat pentru mine cat si pentru altii daca mi se ofera conditiile si resursele necesare.

➜ Care este un obiectiv important pe care ți-ai dori să îl atingi?

In prezent imi doresc sa imi imbunatatesc conditia fizica, nu doar pentru increderea si satisfactia mea personala dar si pentru sanatate. Desi imi place sportul si practic sport destul de des, nu prea am grija ce mananc si acest lucru este un impediment masiv atunci cand vine vorba de ajunge la conditia fizica pe care mi-o doresc.

➜ Lucrezi în prezent la vreun proiect personal?

Tin evidenta viselor mele pentru ca ma fascineaza cum reuseste mintea umana sa combine experiente, imagini, persoane, sentimente din viata noastra reala si atunci cand dormim sa creeze ceva ce pe moment pare atat de real dar cand te trezesti realizezi ca a fost doar o fabulatie a propriului subconstient. Le scriu si intr-o zi poate le voi posta pe reddit sau pe alte site-uri ca "Scary short stories", tinand cont ca multe dintre ele sunt cosmaruri. 😂

➜ Ce te motivează să mergi mai departe atunci când întâmpini dificultăți?

Ne datoram noua insine sa mergem mai departe in viata orice s-ar intampla pentru ca esecurile sunt lectii din care suntem meniti sa invatam ceva ca sa evoluam.

➜ Dacă ai putea învăța instantaneu o abilitate nouă, care ar fi aceea?

Sa pot respira in spatiu ca sa am libertatea de a il explora la infinit.

💻 DEZVOLTARE WEB 💻

➜ Consideri că HTML este încă relevant în prezent? 

Da, din cate stiu nicio pagina web nu poate sa functioneze fara HTML ceea ce il face pivotal si indispensabil.

➜ Ce sfat ai oferi unei persoane care dorește să învețe HTML?

Exista nenumarate cursuri online atat gratis pe youtube cat si contra cost care pot fi explorate de catre orice persoana care este dornica sa invete HTML. Ca in orice domeniu practica face totul asa ca trebuie sa scrie propriul lor cod daca vor sa invete cu adevarat HTML. Nu este suficient doar sa vizionezi un curs, este nevoie si sa pui in practica notiunile invatate.

➜ Ce resurse ai recomanda celor care vor să învețe dezvoltare web?

freeCodeCamp si Codecademy sunt recomandarile mele personale. freeCodeCamp de exemplu, asa cum sugereaza si numele este gratuit si iti ofera sansa sa inveti bazele codului din proiecte reale.

➜ Cum vezi evoluția secțiunii HTML în viitor?

Este un tool versatil care este in continua dezvoltare si adaptare. Ma astept ca introducerea AI-ului sa faciliteze masiv partea de coding.

➜ Există proiecte sau idei pe care ai dori să le implementezi pentru comunitate?

Desi am jucat mult timp pe servere publice, am dedicat si serverelor de mix cel putin la fel de mult timp. Chiar daca nu mai sunt atat de competitiv cum am fost odata mai joc in continuare mixuri ocazional. Mi-ar face o deosebita placere sa pot sa ajut comunitatea sa se dezvolte in acest sens si sa atragem si jucatori de mix atat din cadrul comunitatii cat si din afara ei.

⚡ ÎNTREBĂRI RAPIDE ⚡

➜ Cafea sau ceai?

CEAI

➜ PC sau consolă?

PC

➜ Vară sau iarnă?

IARNĂ

➜ Film sau serial?

FILM

➜ Munte sau mare?

Munte

➜ Jocuri Single-Player sau Multiplayer?

Ambele

➜ Zi sau noapte?

Noapte

➜ Discord sau TeamSpeak?

TeamSpeak

💬 ÎNCHEIERE 💬

➜ Ce mesaj ai dori să transmiți comunității?

Sa aiba grija de ei si de cei dragi pentru ca viata este scurta si trebuie valorificata la maxim.

➜ Ce sfat ai oferi noilor membri ai forumului?

Sa exploreze atat serverele cat si continutul forumului pentru ca avem destula varietate si sigur isi gasesc locul undeva.

➜ Dacă ai putea schimba un singur lucru în industria jocurilor video, care ar fi acela?

As elimina aspectele "Woke" din jocuri, sunt fortate, absolut inutile, nesolicitate de catre gamerii adevarati si strica imaginea jocurilor. Se pune prea mult accentul pe inclusivitate si calitatea jocurilor lasa de dorit ca si consecinta. Pe langa asta, sunt si extrem de scumpe multe dintre ele si lipsa calitatii coroborata cu pretul mare la lansare al jocurilor infurie pe majoritatea gamerilor, lucru care se poate vedea pe Steam la review-uri.

➜ Există ceva ce ai dori să adaugi și nu am discutat în cadrul acestui interviu?

Nu as dori sa adaug nimic in mod deosebit, sunt de parere ca am atins punctele esentiale. Mi-au placut foarte mult intrebarile si multumesc din nou pentru interviu. O zi frumoasa si sa ne auzim cu bine!

🎤 Concluzii Finale de interviu🎙️

Acesta a fost interviul nostru o discuție autentică, directă și bine structurată, construită pentru a evidenția atât parcursul invitatului, cât și latura sa personală.

De aceea, vă invităm să lăsați o părere în comentarii

Cum vi s-a părut interviul în ansamblu?

Ce impresie v-a lăsat invitatul ?

Cum apreciați structura și organizarea întrebărilor?

Ce moment v-a impresionat sau v-a făcut să zâmbiți?

Aveți sugestii pentru a face interviul mai interactiv sau mai captivant?

Feedback-ul vostru ajută la creșterea calității și la dezvoltarea proiectului.

Mulțumim pentru timpul acordat și pentru implicare. Urmează noi interviuri, noi povești și noi perspective.

• UP 1
  • Ador 1
Postat

Frumos interviu,felicitarii 10/10

• Ador 1
  • Administrator
Postat

Felicitări pentru aspect. Felicitări pentru munca depusă, continuă să faci lucruri frumoase.

• Ador 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate