Sari la conținut

Bărbatul îngroapat la Iași și „înviat” după 40 de zile s-a dus la cimitir, să-și vadă crucea: „De bucurie că trăiesc, am dat de băut!"


Mirela

Postări Recomandate

Gabriel Luca s-a întors acasă în ziua în care familia îi făcea pomana de 40 de zile. Îl jeliseră, îl îngropaseră, dar el habar n-a avut că murise. S-a dus să-și vadă crucea din cimitir, scrie BZI, și apoi a dat de băut oricui a vrut.
iasi.thumb.png.c55e99c3123cc061ee4bda3dbeaf2ddc.png

În vârstă de 51 de ani, bărbatul din Costuleni a plecat de acasă și familia l-a dat dispărut, pe 25 octombrie. După câteva săptămâni, un cadavru găsit la Grozești a fost identificat de familia lui Gabriel Luca și oamenii l-au luat acasă. L-au îngropat, dar vineri, când ai lui făceau praznic de pomenire la 40 de zile, s-au trezit cu el în curte.
"Vineri a venit băiatul acasă. M-am uitat la el și am spus: Măi mamă te-am și îngropat!"- susține mama lui Gabriel.

iasi2.png.65601cb371be2697d91755016bb89697.png

„Eu l-am dat dispărut. A venit poliția, am vorbit cu ei, după un timp a luat poliția legătura cu noi și ne-a spus că a fost găsit un mort la Grozești și să mergem la morgă să-l identificăm. Părea că este el, dar era îmbrăcat diferit. Am luat mortul acasă, i-am făcut priveghi și l-am îngropat. I-am făcut slujbe, pomeni, tot ce a fost. S-au împlinit 40 de zile de când l-am îngropat și am zis să-i facem praznic de Sfântul Ștefan.”, a povestit mama bărbatului. S-a dus în cimitir să-și vadă crucea Bărbatul „îngropat” de rude a povestit unde a fost în toate aceste luni de când a fost dat dispărut și apoi îngropat: „Eu am plecat la fermă. Vineri seara m-am întors acasă și am aflat că sunt și mort și îngropat și toate cele… După ce mi-am revenit din șoc, m-am dus la bar și am dat de băut la toată lumea.” În fața mormântului unde pe cruce scrie numele lui, Gabriel Luca se întreabă cine o fi pus în sicriu: „Cine știe cine o fi, l-au îngropat peste tata, e mort de 20 de ani.”
iasi3.png.6e88306d67a6d20eee1f54d1fa0bf303.png

Mama acestuia a spus că va face pomenire de Sfântul Ștefan pentru mortul neidentificat. „O să fac praznic, să fie de sufletul mortului…Am vorbit și cu protul să modifice pomelnicul, să-l scoată pe Gabi de la morți și să-l treacă la vii”, a spus mama bărbatului.

Acum, foarte mai probabil cadavrul bărbatului necunoscut va fi deshumat și dus din nou la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru a se încerca identificarea lui. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar ancheta continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. Cât despre Gabriel Luca, el trebuie să dovedească acum că e viu și pentru asta are nevoie de o hotărâre judecătorească.

sursa.
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate