Sari la conținut

Control parental pe TikTok: cum îți aperi copilul de dezastrul din online


Soft.

Postări Recomandate

Creatorii TikTok încearcă să răspundă pretențiilor publicului larg prin introducerea unor măsuri de control parental, pentru a filtra într-o manieră agresivă ceea ce văd copiii pe internet.

Până de curând, în jurul TikTok s-a creat o aură de rai al pedofililor. Rețeaua de socializare este dominată de copii și adolescenți pe care nu îi monitorizează. Nu există prietenii virtuale precum în cazul Facebook, care pot funcționa ca filtre pentru ceea ce pot vedea alții despre persoana ta. Mai degrabă, mecanismul este similar cu Twitter sau Instagram, unde 95% dintre utilizatori postează conținut ”la liber”.

Pentru că acea libertatea absolută în mediul online poate fi distructivă, mai ales pentru copii, TikTok introduce o serie de instrumente pentru control parental. Acestea pun la dispoziția părinților posibilitatea de a bloca abilitatea micuților de a căuta anumite lucruri pe TikTok. Dincolo de asta, poți bloca accesul la anumiți utilizatori sau hashtag-uri.

De partea cealaltă ”a baricadei”, tot din poziția de părinte, poți defini restricții clare referitoare la persoanele care pot comenta la un clip postat de copiii tăi. Eventual, dacă simți nevoia unor măsuri extreme, poți restricționa accesul la profilul lor doar anumitor persoane, prietenilor din lumea reală, atât. Nu în ultimul rând, poți dezactiva abilitatea altor persoane să vadă la ce au dat like micuții tăi.

Ca idee, aceste funcții de control parental se ascund în spatele unei secțiuni intitulate Family Pairing. Aceasta leagă contul unui copil de contul unui adult, în timp ce acesta din urmă câștigă dreptul de a impune restricții prin intermediul propriei aplicații TikTok. În prima fază, pentru a preveni abuzul, au fost dezactivate mesajele directe către tinerii sub 16 ani. Acum ține de părinți dacă vor sau nu să dezactiveze acea componentă importantă a aplicației. Nu mai discutăm de un detaliu implicit și bătut în cuie.

Toate aceste inițiative au venit la aproximativ un an după plata unei amenzi de 5,7 milioane de dolari achitată de TikTok pentru încălcarea drepturilor copiilor – Coppoa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate