Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

Salutare, vin cu o întrebare legata de gaming. Cine dorește sa ma ajute cu un răspuns, as fi foarte mulțumit. Doresc sa îmi achiziționez un laptop sau un PC pentru gaming și sunt indecis, laptop sau calculator? Care este mai bun pentru gaming, și de ce? 

Ce îmi recomandați? 

Postat

Ay yoooooooo! Aici rocco vine sa te lamureasca!

Hai sa incepem cu este mai important. si anume pretul ambelor aparaturi. Cel mai bine pe raport pret/calitate/performanta iese PC-ul/Unitatea/Calculatorul. ATENTIE! Asta doar daca construiesti calculatorul pe COMPONENTE/BUCATI si nu BRAND!

O unitate facuta pe bucati, care sa coste 4000 lei este la fel de performanta ca un laptop de 6000 lei. De ce? Fiindca laptop-ul:

• Are brandul pe el care face vreo 500 lei+ din pretul total. Treaba asta se aplica si in cazul calculatoarelor gata facute😮‍💨 De banii aia poti sa cumperi ceva folositor pt sistem.(sa-l tunezi)
  • Trebuie sa contina un monitor, o tastatura, un mouse incorporat (adica touch pad), un cd reader(daca se mai pune pe laptopuri?) Toate astea pune la gramada intr-un singur obiect, iar asta se regaseste in pret.  Mai ales ca acestea sunt destinate gaming-ului deci sunt mai scumpe ca un monitor/tastatura de laptop obisnuit.
  • Laptop nu va putea sa consume la fel/mai mult curent ca si PC iar asta limiteaza performanta

Acestea sunt doar uneltele cu care il folosesti insa in el regasesti  ca si la PC: unitate de stocare, memoria RAM cooler de racire de sub el,  placa de baza, Procesor si Placa video.

Cand vine vorba de GAMING, cele mai importante componente sunt: Placa video(gpu) si Procesor(cpu) Mai mult placa video conteaza in gaming-ul in general.(cu exceptia jocurilor de tip eSports de exemplu CS2/GO, unde si procesorul trebuie sa fie "bazat") Iar aceste 2 componente sunt mai mici intr-un laptop(din cauza spatiului inghesuit unde trebuie sa intre) Din cauza asta, cele de Laptop sunt de tip "mobile" iar acest lucru le face mai slabe decat omologurile lor de tip PC.

O placa video de la Nvidia Rtx 4060 va fi mai buna ca una rtx 4060M de Laptop. La nvidia unde numarul din nume e mai mare, placa este mai buna de ex 4060 vs 4070 dar nu si intre pc si laptop. Un 4060 ti de PC/Desktop este la fel ca un 4070m de laptop.

Pc-ul poate fi upgradabil, in sensul ca poti actualiza cand este nevoie de componente noi, gen schimbi procesorul cand apare o noua generatie daca placa de baza il suporta(si sursa de alimentare) Sau placa video, daca iti incape in carcasa(si o duce sursa)

Laptopul are avantaje doar ca este compact si il poti muta, il poti lua cu tine. In rest, ca performanta bruta si ca bani si ca longevitate, totul se indreapta spre PC.

• Like 2
  • Ador 1
  • Administrator
Postat

Dupa opinia mea, pentru gaming iti recomand sa iti iei un calculator. Sunt mult mai bune cand vine vorbe de jocuri, bineinteles ca sunt si laptop-uri de gaming dar ele costa o groaza de bani, incepand de la 5000-6000 lei.

Sa iti faci o idee, mi-am facut pc-ul meu de gaming si nu am dat mai mult de 3500-4000 lei, placa video ar mai trebui sa o schimb, pe moment am cumparat o placa slabuta si veche, dar imi merge aproape orice joc vreau, daca schimb si placa video, vor merge toate :) 

• Like 1
  • Ador 1

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Din păcate, conținutul tău conține termeni pe care nu îi permitem. Te rugăm să editezi conținutul pentru a elimina cuvintele evidențiate de mai jos.
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Restabiliți configurația implicită

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate