Sari la conținut

Postări Recomandate

  • LCS PREMIUM
Postat

OIP.jpg

** OBIECTIVE ** 

PREZENTARE MEDIU DE DEZVOLTARE WEB NODEJS !! 

** DEZVOLTARE WEB ** 

Aplicatiile Web , asemenea celorlalte (Android,IOS,Windows samd) , au in componenta doua structuri : 

  • Partea de suprafata (front-end) , partea unde se construieste interfata aplicatiei , de la controale vizuale pana la teme sau asezare in pagina . Cu alte cuvinte , partea de front-end este ceea vizibila de catre utilizator . In mediul online , front-end se poate construieste atat pentru pagini statice , folosind HTML (+ Canvas , SVG samd. ) & CSS (+ Bootstrap , o extensie pentru usurare) cat si pentru pagini dinamice , utilizand "framework-uri" precum ReactJS , AngularJS sau VueJS. 
  • Partea de adancime (back-end) , reprezinta partea "server-side" , ascunsa de catre utilizator , ea preia informatiile stocate de catre utilizator prin controalele vizuale si le trimite mai departe catre o baza de date (Nu numai) . Partea de Backend , se dezvolta folosind o varietate de tehnologii WEB precum ExpressJS/NextJS (din pachetul NodeJS) , Java Spring/EE (folosind Java) , Ruby on Rail (Ruby) , ASP.NET (din pachetul .NET C#) , Laravel/Symfony(folosind PHP) samd. (Merge chiar si in C :) dar e greu si ineficient ) . 

Revenind la oile noastre , in tutorialul acesta , vom invata cateva lucruri referitor de pachetul NodeJS !!

** Prezentare NodeJS **

NodeJS reprezinta un mediu de dezvoltare JavaScript pentru partea de server . Initial , Javascript putea fi folosit doar pentru partea de client ("front-end") , totusi , acest pachet ne ofera oportunitatea de a rula cod de aceasta natura pentru structura noastra "back-end" .  

Totusi , cu ce este mai special spre deosebire de celalalte medii ? 

  • Ne ofera oportunitatea sa lucram "full stack" folosind doar JavaScript . Cu alte cuvinte , nu trebuie sa invatam alte limbaje pentru a lucra atat pe partea de suprafata (client) cat si adancime (server) . 
  • Ne ofera SCALABILITATE deoarece reuseste sa proceseze mai multe cereri simultane fara a astepta sa se termine una si sa inceapa urmatoarea (ASINCRONITATE) . 
  • Reuseste sa proceseze informatia rapid si eficient deaoarece operatiune de Intrare/Iesire sunt realizate folosind "callbackuri" . 

Cu alte cuvinte , este potrivit pentru aplicatii "real-time" (precum chaturile) . Pe de alta parte , datorita avantajelor (scalabilitatii si eficientii) , o serie de aplicatii precum "Netflix" , "Uber" , "Medium" , "PayPal" , "eBay" folosesc NodeJS. 

NOTA ** : In tutorialele ce urmeaza , vom configura si ne vom construi propria noastra aplicatie NodeJS ! 

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate