Sari la conținut

[Stiri-IT] Tot ce trebuie să știți despre cum m-am descurcat o săptămână în ecosistemul Nothing/CMF + GIVEAWAY

Topicul va fi automat blocat la 01:00

Postări Recomandate

Postat

Nothing-CMF-1-700x525.jpg

Într-o lume dominată de tehnologie, unde inovația și designul atrăgător sunt așteptări de bază, două nume au reușit să capteze atenția: Nothing și CMF.

Ambele branduri sunt creații ale lui Carl Pei, co-fondatorul OnePlus, un vizionar cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbina tehnologia avansată cu o estetică minimalistă și funcțională.

Nothing a fost lansat cu un scop clar: să revoluționeze felul în care percepem și folosim dispozitivele inteligente. Printr-un design transparent, hardware premium și o interfață intuitivă, Nothing și-a câștigat rapid locul în inimile celor care apreciază simplitatea și performanța. Produsele lor, precum căștile wireless și telefoanele inteligente, nu sunt doar dispozitive, ci experiențe care redefiniesc relația dintre utilizatori și tehnologie.

Pe de altă parte, CMF by Nothing este o extensie a viziunii originale, concentrându-se pe crearea unor produse accesibile, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea sau designul. Brandul CMF își propune să aducă inovația într-un segment de preț mai prietenos, democratizând astfel accesul la tehnologie de înaltă clasă.

Despre ambele branduri am scris pe site (puteți găsi articolele aici și aici, ba chiar am avut și review-uri pentru produsele lor. Doar că, de data asta, articolul de față este o combinație între un review, un editorial și… un giveaway! Bine, sunt trei cadouri, deci trei giveaways, dar nu intrăm în detalii decât la vremea potrivită.

Nothing Phone (2a)
Telefonul a avut parte de un review făcut de Darius la vremea lui, nu mai insist prea mult pe tema asta. Mai ales că, după patru ani de iOS, acesta  fost primul smartphone cu Android testat de el pentru mai mult timp și chiar l-a impresionat.

Dacă poți să treci peste momentele în care le explici celor de la masă ce brand este acesta, recomand telefonul. De ce spun asta? Ei bine, pentru că le va lua ochii acea interfață glyph, mai ales dacă nu folosiți o husă. Și, credeți-mă, chiar e păcat să ascunzi așa ceva:

Cred că am explicat despre ea, despre Nothing și despre Carl Pei la jumate din cei cu care m-am văzut aceste sărbători, de la adolescenți fascinați de jocurile de lumini, la entuziaști tech sau necunoscuți de pe la cafenele. Practic am fost brand ambassador fără a fi plătit… 🙂

Telefonul se mișcă impecabil, procesorul MediaTek 8-core (Dimensity 7200 Pro), cuplat fiind cu Android 15, face față cu brio la orice joc sau aplicație vă puteți gândi. Camerele foto sunt ce trebuie, că nu degeaba a filmat colegul meu un episod pentru blog cu acest telefon. Cât despre autonomie, aflați că nu trebuie să vă faceți griji. Eventual, aici ar fi singurul loc unde am găsit un minus – lipsa încărcării wireless, pe care eu o folosesc destul de des. Din obișnuință, de destule ori mă găseam cu telefonul lăsat în standul QI pe degeaba. Noroc că ăla semnalizează luminos dacă pui ceva pe el și nu se încarcă. 😛

În timpul care a trecut de la review și până acum, Nothing Phone (2a) a trecut la Nothing OS 3.0. Sistemul de operare marchează un nou pas înainte pentru Nothing Technology Limited, oferind utilizatorilor un sistem de operare intuitiv, personalizabil și performant. Printre caracteristicile cheie se numără o interfață modernă și minimalistă, opțiuni avansate de personalizare și funcționalități optimizate pentru performanță, autonomie extinsă a bateriei și securitate de ultimă generație.

Pe lângă integrarea perfectă cu dispozitivele IoT, sistemul de operare introduce funcții bazate pe inteligență artificială, precum sugestii personalizate și notificări inteligente, adaptate obiceiurilor utilizatorului. Filosofia sa de design, axată pe simplitate și accesibilitate, face ca Nothing OS 3.0 să fie o alegere atractivă pentru utilizatori cu nevoi diverse.

Angajamentul Nothing pentru inovație continuă este evident în suportul robust pentru dezvoltatori și în atenția acordată feedback-ului comunității. Prin actualizări regulate și un ecosistem divers de aplicații, Nothing OS 3.0 stabilește un nou standard în domeniul sistemelor de operare mobile, oferind o experiență unică și eficientă

Pe eMAG găsiți telefonul cu prețuri între 1.400 și 1.800 lei, în funcție de culoare și specificații.

CMF by Nothing Watch Pro
Acum fix un an l-am testat chiar eu, iar materialul îl găsiți aici. Ceasul se mișcă bine și acum, nu am ce să zic de rău. Poate doar că esta – la fel cum a fost dintotdeauna – un hibrid smartwatch/smartband, oferind funcționașitățile amândurora, dar nu prea multe.

Cu toate acestea, tot poți controla camera foto, playerul de muzică sau poți prelua apeluri de pe el. Iar activitățile sportive incluse sunt și ele destul de variate.

Pe eMAG îl văd listat la 288,99 lei, ceea este o cotație corectă.

Nothing Ear(a)
Pe astea nu le testasem până acum, iar asta e mare păcat, pentru că, în categoria de sub 100 Euro, mi se par un adevărat best buy – au ANC, calitate bună în apeluri audio, certificare IP54, baterie bună și conectivitate Bluetooth 5.3 cu LDAC! Unde mai pui că astea, pe care le vedeți mai jos, vin pe acel Bumblebee Yellow care le face remarcate peste tot pe unde mergeți…

Interfața lor este foarte intuitivă, conexiunea cu Nothing Phone (2a) s-a făcut instant, dar a fost destul de rapid și la conectarea cu iPhone. Cât despre audiție, după cum am spus mai sus, m-au impresionat. OK, nu vă așteptați la rezultate similare cu alte căști high level, dar pentru gama asta de preț sunt peste medie! Bass-ul e puternic, mediile sunt potrivite, iar înaltele se încadrează în ce trebuie! Bonus, ANC-ul este unul dintre cele mai bune de la toate căștile testate de mine.

Le găsiți pe eMAG la 489,99 lei, dacă sunteți interesați.

Cum m-am descurcat în acest ecosistem?
Dacă e să fiu lapidar, m-am descurcat foarte bine. Telefonul, căștile și ceasul nu m-au dezamăgit, ba chiar, după cum v-am spus mai sus, am avut parte de destule întrebări și de persoane interesate.

Față de review-ul lui Darius, la Phone (2a) a  primit un update la Nothing OS 3.0 (apropo, este disponibil de anul trecut și pentru pentru Phone (2)). Interfața nou este bazată pe Android 15, cel mai nou sistem de operare de la Google.

Actualizarea introduce un ecran de blocare reproiectat, complet personalizabil, cu noi fonturi pentru ceas și widget-uri, care oferă mai multă flexibilitate în personalizarea dispozitivului.

Un alt element de noutate este funcția AI-powered auto-sort din sertarul de aplicații, care organizează automat aplicațiile folosite frecvent și le grupează în foldere. Actualizarea aduce, de asemenea, îmbunătățiri ale performanței, setări rapide reproiectate și o funcție Enhanced Pop-up View pentru multitasking mai simplu.

Per ansamblu, văd că Nothing și CMF (bine, ambele sunt parte a aceluiași grup) mi-au oferit un ecosistem cu care m-aș putea obișnui.

SURSA

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Din păcate, conținutul tău conține termeni pe care nu îi permitem. Te rugăm să editezi conținutul pentru a elimina cuvintele evidențiate de mai jos.
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Restabiliți configurația implicită

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate