Global-Moderators dRama t i c a Postat Octombrie 20 Global-Moderators Postat Octombrie 20 Un număr tot mai mare de posesori iPhone 16 reclamă pe forumurile oficiale Apple Suport variații majore în ce privește autonomia bateriei, simptomele manifestându-se inclusiv la echiparea 16 Pro. Aparent, problemele pentru care deocamdată nu a putut fi identificată o cauză precisă s-au manifestat încă de la versiunea iOS 18 beta, Apple dând undă verde lansării iPhone 16 fără a adresa aceste variații care stârnesc și acum frustrarea utilizatorilor, nemulțumiți că autonomia obținută cu propriul telefon nu este nici pe departe la nivelul descris în review-uri publicate deja pe internet, sau în listele cu specificații. Majoritatea utilizatorilor care s-au confruntat cu această problemă povestesc că telefonul se descarcă pur și simplu într-un timp foarte scurt, indiferent dacă acesta este sau nu folosit la momentul respectiv. Problemele se manifestă chiar și în timpul unor activități puțin solicitante, cum ar ascultarea de muzică: ”Am ascultat muzică în primele 2,5 ore ale zilei (cu mai puțin de 45 de minute timp de ecran) iar bateria a scăzut deja la 68%” ”Îmi compar activitatea cu iPhone 14-ul anterior, pe care încă îl folosește prietena mea. Al ei este la 78%, în timp ce eu sunt la 45%. Ceva nu merge bine”, declară un alt utilizator într-o postare distribuită pe Reddit. Însă ceea ce ridică cu adevărat semne de întrebare este faptul că mulți utilizatori nu au niciun fel de probleme cu autonomia bateriei iPhone 16, fapt ce îngreunează încercările de identificare sursei acestor neplăceri. Unii dintre utilizatorii afectați susțin că actualizarea la iOS 18.1 beta a rezolvat problema pentru ei, în timp ce alții susțin că noua versiune de firmware nu a adus nicio îmbunătățire. O posibilă explicație pentru descărcarea rapidă a baterii ar putea fi procesarea realizată în fundal, legată de anumite funcții Apple Intelligence. Știm deja că Apple pune prioritate pe procesarea cât mai multor funcții AI cu ajutorul resurselor de calcul disponibile pe telefon și nu servere cloud. Astfel sarcini prea intensive, sau insuficient de bine optimizate, ar putea avea un impact măsurabil asupra consumului de baterie. Dar până la furnizarea unei explicații oficiale din partea Apple ne putem baza doar pe speculații pentru găsirea unui răspuns. Sursa : Zonait.ro 1
Postări Recomandate