LCS PREMIUM Edwward. Postat Octombrie 7, 2024 LCS PREMIUM Postat Octombrie 7, 2024 Trecem acum la singurul telefon de aici care se îndoaie, adică MIX Flip. Așa cum ziceam la început, telefonul ăsta reprezintă prima încercare a chinezilor de a produce un model de tip clamshell, similar cu Galaxy Z Flip și Motorola RAZR. Și cu asemenea competiție, trebuie să recunosc faptul că am fost foarte curios să văd ce știe noul challenger. Acum 4 ani, când Samsung veneau cu primul Z Flip și Motorola reinventau RAZR-ul în format foldable, producătorii încă mai aveau multe de învățat, atât la capitolul funcții și practicalitate cât și din perspectiva fiabilității, dar acum Xiaomi sunt nevoiți să hit the ground running și să se adapteze din mers, deci e interesant de observat ce învățăminte au furat de la alții și ce nu. Și începem cu design-ul, deoarece aici vedem o diferență majoră de abordare. Mai toți producătorii de până acum au încercat să facă aspectul și feeling-ul similar cu cel al unui telefon obișnuit atunci când e depliat, dar nu și Xiaomi. Ambele jumătăți sunt clar delimitate de două bucăți de sticlă curbată și există un canion destul de pronunțat pe spatele telefonului atunci când e deschis. Asta poate să-ți placă sau să nu, pe mine nu mă deranjează dar nici nu mă impresionează. Parcă mi-ar fi plăcut un design care să uniformizeze zona aceea, așa cum vedem pe moto razr 50 ultra sau pe Samsung, dar apreciez și faptul că acel canion e unic, și vei știi din start că ai pus mâna pe un MIX Flip și nu pe altceva. Este recognoscibil, și nu m-ar mira dacă și viitoarele generații vor păstra acest element intact. Forma șasiului este destul de unghiulară și de pătrățoasă, un trend din ce în ce mai popular în piața de telefoane, și Xiaomi nu se abat de la el. Asta e o chestie de gust, mie nu-mi displac nici telefoanele mai rotunjite dar nici cele pătrățoase, dar știu oameni care au sentimente destul de puternice într-o direcție sau cealaltă, deci e decizia ta dacă apreciezi genul ăsta de formă sau nu. Poate cel mai important lucru atunci când vorbim despre construcția unui telefon pliabil este balamaua, alcătuită din zeci de piese în mișcare. Nu am cuvinte rele de spus despre balamaua lui MIX Flip, dar trebuie să ținem cont că telefonul este nou-nouț, iar eventualele probleme de rigiditate și fiabilitate apar doar în timp, după o perioadă mai lungă de utilizare zilnică. As it stands, balamaua este solidă și se simte bine atunci când pliezi și depliezi telefonul. Ecranele și performanțele lui MIX Flip. Acum intră în conversație ecranele, că „e două”, și vreau să începem cu cel exterior. Are o diagonală de 4 inch, la fel ca și moto razr 50 ultra, dar cu niște decupaje pentru camere ceva mai mari. Asta înseamnă că suprafața utilizabilă este o idee mai mică, dar chiar și așa ecranul exterior de aici este net superior celui de pe Z Flip 6, care încă a rămas blocat la dimensiunile mai mici implementate inițial pe modelul de anul trecut. Are un refresh rate la 120Hz și o strălucire maximă de până la 3.000 de niți, valori respectabile dar care cad în limitele categoriei. Ecranul interior este extraordinar, cu o diagonală de 6,86 inch și o rată de refresh la 120Hz. Strălucirea maximă ajunge tot la 3.000 de niți și în cazul display-ului principal, iar culorile și contrastul sunt excepționale, specifice unui panou OLED. Totuși, am remarcat un crease o idee mai pronunțat decât cel de pe moto razr 50 ultra, dar nu cu mult. Ce vreau să zic este că tot se va simți atunci când treci cu degetul peste el, deci dacă așteptai cu sufletul la gură primul pliabil care să rezolve definitiv problema crease-ului, ăsta nu e acela. În timp ce primele două modele la care ne-am uitat azi au un procesor de la Mediatek, MIX Flip vine echipat cu Snapdragon 8 Gen 3, actualul vârf de gamă din tabăra Qualcomm, ceea ce nu e deloc rău. Asta îi conferă un avantaj clar față de moto razr 50 ultra cu al său 8s Gen 3 mai slab și îl poziționează la același nivel cu Flip-ul celor de la Samsung. În plus, Xiaomi spun că au implementat un sistem de răcire foarte avansat cu vapour chamber gândit să țină bestia sub control și să ofere performanțe mai bune pe o perioadă mai lungă de timp. Dar cum se traduce asta în testele sintetice? Ca să aflăm am instalat nelipsitul Geekbench 6, unde am obținut 2.137 în Single-Core și 6.632 în Multi-Core, scoruri foarte bune ținând cont că vorbim totuși despre un telefon pliabil. Asta îl face printre cele mai puternice modele din această specie de pe piață, și nu vei întâmpina dificultăți în nici un task intensiv, inclusiv în jocuri. Da, recunosc că după o sesiune mai lungă de Call of Duty Mobile telefonul s-a încălzit puțin, dar chiar și cu temperaturile mai mari sub capotă tot nu m-am lovit de lag sau blocaje, deci o mare bilă albă și semn că răcirea chiar își face treaba eficient. Camerele sunt un subiect mai sensibil atunci când avem în discuție un telefon pliabil, în mare parte din cauza faptului că nu există la fel de mult loc în interiorul șasiului pentru o optică mai avansată, și cam așa stă situația și în cazul lui MIX Flip. Nu face poze rele deloc, iar principala de 50MP se descurcă bine în lumină bună dar devine cam zgomotoasă atunci când apune soarele. Nivelul de detaliu este ok, la fel cum este și balansul de alb, dar gama dinamică ar putea fi o idee mai largă. A doua și ultima focală de pe spate e un obiectiv tele potrivit pentru portrete și zoom, tot de 50MP, care scoate niște imagini colorate și plăcute. La fel ca și în cazul camerei principale, zgomotul în lumină scăzută este o problemă destul de mare, dar un viitor update de software ar putea rezolva asta. La 4.780mAh, bateria este printre cele mai mari pe care le-am văzut pe un pliabil de tip flip, iar în combinație cu eficiența lui Snapdragon 8 Gen 3, pot spune liniștit că Xiaomi MIX Flip este poate cel mai longeviv dispozitiv în acest format de pe piață. Bateria ține mult și bine, și a rezistat eroic în fața unei zile de foc pline de activități solicitante cum ar fi testele sintetice și jocurile. Dacă se întâmplă să rămâi totuși fără baterie în timpul zilei nu trebuie să ții prea mult telefonul în priză, grație încărcării rapide la 67W. Din cutie vine cu 12GB RAM și 512GB stocare, deci nu trebuie să îți faci griji că ai prea multe poze sau jocuri salvate în telefon, iar pe parte de conectică avem suport pentru Wi-Fi 7 și Bluetooth 5.4. Concluzie MIX Flip: În concluzie, pentru o primă încercare, clamshell-ul celor de la Xiaomi m-a impresionat. Are performanțe cât cuprinde, vine cu niște ecrane superbe și strălucitoare iar camerele, deși nu flagship-grade, tot scot niște poze bune cu care nu îți e deloc rușine. Ar mai fi lucruri de îmbunătățit? Categoric, și micșorarea cercurilor de pe spate care adăpostesc camerele este primul lucru care îmi vine în minte, dar cu o autonomie superioară competitorilor și un design drăguț, MIX Flip se încadrează clar în categoria pliabilelor reușite. Dacă vrei și tu unul va trebui să scoți din buzunar 6.600 de lei, o sumă ceva mai mare decât prețul competitorilor dar zic eu că, dacă îți place cum arată și cum se prezintă MIX Flip, merită din plin. Sursa: zonait.ro 1
Postări Recomandate