Sari la conținut

[STIRI IT] Google Drive primește opțiune pentru restricționarea accesului la anumite foldere

Topicul va fi automat blocat la 07:10


eXeDuS

Postări Recomandate

google_drive.png

 

Google Drive va oferi în curând mai multe opțiuni pentru controlul accesului la foldere individuale. permițând utilizatorilor să restricționeze suplimentar accesul la datele sensibile păstrate în spațiul cloud.

Amintind de funcția Secure Folder disponibilă pe dispozitivele Samsung, noua funcționalitate Google Drive vine în ajutorul celora care au nevoie de un control mai granular asupra permisiunilor de acces în diferite foldere. Spre exemplu, dacă folosești Google Drive împreună cu colegii de serviciu sau de școală vei putea controla mai ușor cine/ce date poate accesa din spațiul cloud, restricționând pentru utilizatorii din grupul tău accesul la anumite foldere.

Fișierele găzduite în foldere cu „acces limitat” vor putea fi văzute numai de către persoanele care au fost adăugate de către administratorul contului respectiv. În schimb, utilizatorii Google Drive cu acces general vor putea vedea folderul restricționat, dar nu îl vor putea deschide. În schimb, pentru deținătorul contului respectiv accesul rămâne nerestricționat chiar și la foldere cu acces limitat.

 

google-drive.png

 

Testată deocamdată cu versiunea beta a aplicației, noua funcționalitate Google Drive ar putea fi anunțată oficial în câteva săptămâni pentru clienții Google Workspace cu abonament Business Standard / Plus, Enterprise Standard / Plus, Essentials Starter / Enterprise Essentials / Enterprise Essentials Plus, Education Fundamentals / Standard / Plus / upgrade Teaching & Learning și organizații nonprofit. Între timp, cei care doresc să încerce noua opțiune pentru control acces pot debloca această funcționalitate completând formularul pe care Google l-a pus la dispoziție pentru solicitare acces în programul de testare beta.

Desigur, utilizatorii care vor să ofere acces la un anume folder pe Google Drive o pot face ca și până cum, folosind opțiunea Share și specificând contactele Google care pot vizualiza/edita fișierele respective.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Din păcate, conținutul tău conține termeni pe care nu îi permitem. Te rugăm să editezi conținutul pentru a elimina cuvintele evidențiate de mai jos.
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Restabiliți configurația implicită

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate