Sari la conținut

[ȘTIRI IT] - Cel mai rapid SSD de până acum de la Samsung a intrat în producție. Are viteze de citire de până la 14.5 GB/s și va fi disponibil până la sfârșitul anului

Topicul va fi automat blocat la 23:00


dRama t i c a

Postări Recomandate

PM9E1, cel mai rapid SSD de la Samsung de până acum a intrat în producție și va fi disponibil pe piață până la sfârșitul anului. Acesta este de tip PCIe Gen5, poate asigura viteze de transfer la citire de până la 14.5 GB/s și vine în capacități de 512 GB, 1 TB, 2 TB și 4 TB. Integrează un controller Gen5 dezvoltat in-house și dispune de die-uri V-NAND (V8), fiind optimizat pentru aplicații de înaltă performanță, precum rularea de modele AI. Totodată, PM9E1 vine cu numeroase îmbunătățiri de performanță, consum de energie, securitate, dar și cu o densitate de stocare considerabil mai mare, fiind mult robust, sigur și încăpător decât modelul precedent din 2021, PM9A1. Operează pe o magistrală PCIe Gen 5 de tip 8 channel și are viteze în operațiuni secvențiale de 14500 MB/s și 13000 MB/s la citire, respectiv scriere. Astfel, explică Samsung, un LLM AI complex poate fi transferat de pe SSD în memoria RAM în mai puțin de o secundă. Mai mult, noul SSD este cu până la 50% mai eficient din punct de vedere energetic decât predecesorul său și are potențialul de a crește simțitor autonomia laptopurilor care rulează task-uri complexe.

samsung-pm9e1-cel-mai-rapid-ssd-samsung.

În ciuda specificațiilor foarte bune, Samsung PM9E1 rămâne un produs consumer, nefiind optimizat pentru datacentere / cloud și neavând anduranța necesară, însă se adresează entuziaștilor dispuși să plătească pentru cea mai bună performanță pe desktop. Prețurile nu au fost încă comunicate, însă probabil că vor depinde de randamentul obținut în fabrică, dar și de evoluția pieței în următoarea perioadă.

Sursa Arena.it

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Din păcate, conținutul tău conține termeni pe care nu îi permitem. Te rugăm să editezi conținutul pentru a elimina cuvintele evidențiate de mai jos.
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Restabiliți configurația implicită

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate