Sari la conținut

[STIRI IT] Capacitățile acumulatorilor iPhone 16, confirmate fără ajutorul Apple


RĂDUCU

Postări Recomandate

iphone-16-battery-780x470.jpg

În stilul caracteristic, Apple a vorbit despre „viteze de încărcare mult îmbunătățite”, însă fără a detalia specificațiile iPhone 16 relevante pentru capacitățile acumulatorilor, sau puterile de încărcare măsurate în Wați.

Am putea spune că Apple urăște să vorbească despre specificații. Poate și pentru că îmbunătățiri precum 8GB RAM pe toate versiunile iPhone 16 nu „rezonează” atât de bine la urechile necunoscătorilor obișnuiți cu 12GB, 16GB sau chiar 24GB RAM în echiparea dispozitivelor cu Android. La fel și 3561 mAh capacitate acumulator pe modelul iPhone 16 „vanilla” ar putea fi interpretat drept considerabil mai slab decât 4000 mAh pe echivalentul cu Android, Galaxy S24. Așa că Apple preferă să vorbească de rezultate (încărcare mai rapidă, autonomie mai bună), considerând că anumite detalii tehnice afișate în cifre nu sunt atât de relevante.

Cum s-au modificat capacitățile acumulatorilor iPhone 16, comparat generației anterioare:

iPhone 16 – 3561 mAh (cu 6.3% mai mult decât iPhone 15)

iPhone 16 Plus – 4674 mAh (cu 6.6% mai mult decât iPhone 15 Plus)

iPhone 16 Pro – 3582 mAh (cu 9.4% mai mult decât iPhone 15 Pro)

iPhone 16 Pro Max – 4685 mAh (cu 5.5% mai mult decât iPhone 15 Pro Max)

De remarcat este upgrade-ul adus modelului Pro, cu mențiunea că cei +9.4% ar putea să nu se reflecte într-o creștere proporțională de autonomie, ajustarea făcută de Apple fiind cel mai probabil pentru compensarea procesorului A18 Pro, mai puternic și mai însetat de energie.  În realitate, autonomia ar putea fi ușor inferioară echipării iPhone 16 „vanilla”, prevăzută cu un acumulator de capacitate identică și procesorul A18 non-Pro.

iPhone 16 Pro și 16 Pro Max ar trebui să ofere autonomie semnificativ îmbunătățită comparat generației iPhone 15, fiind ajutate nu doar de capacitatea mărită a acumulatorilor, dar și de optimizări pentru eficiență aduse la partea de hardware.

Merită amintit că toate versiunile iPhone 16 suportă acum încărcare MagSafe de 25W, cu condiția să achiziționezi și un adaptor MagSafe compatibil. De asemenea, probabil că vei avea nevoie și de un nou adaptor AC de 30W sau 45W, pentru a beneficia de viteze crescute la încărcare prin USB-C.

Noile telefoane Apple intră oficial la vânzare începând de astăzi, 20 septembrie 2024, disponibile în stocurile magazinelor din lumea întreagă.

ZONAIT.RO

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate