Sari la conținut

[STIRI IT] Procesoarele AMD Ryzen seria 9000 Zen 5 au avut cea mai slabă lansare


Kaz3

Postări Recomandate

amd-ryzen-90-la-suta-vanzari-europa-700x

Procesoarele AMD Ryzen seria 9000 Zen 5 au avut cea mai slabă lansare de la Bulldozer încoace

 

     În ciuda îmbunătățirilor aduse prin actualizări de Windows și de BIOS, consumatorii sunt încă reticenți în a face upgrade spre noua generație de procesoare AMD. Sporul de performanță este infim, iar principalele îmbunătățiri, cele de eficiență energetică, nu par să prezinte prea mare interes.

     O analiză realizată de Hardware Unboxed arată că, cel puțin în Australia, cifrele arată extrem de prost, fiind cele mai slabe din rândul lansărilor de procesoare Ryzen și similare cu cele înregistrate de modelele Bulldozer din 2011. În plus, având în vedere că AM5 se află pe piață de doi ani, plăcile de bază sunt deja destul de accesibile, iar memoriile DDR5, obligatorii pentru ultimele generații de procesoare AMD, au înregistrat scăderi de prețuri constante și aproape că au ajuns la paritate cu DDR4.

     Prin urmare, AMD nu are scuza costului mare de schimbare a platformei, consumatorii fiind pur și simplu dezinteresați de noua generație de procesoare. Aceștia preferă, în schimb, modelele din generația Zen 4, în principal pe cele cu cache X3D pentru gaming, fiind mult mai atractive din punct de vedere al raportului preț/performanță. Acestea din urmă se vând atât de bine încât AMD a ajuns să domine piața procesoarelor din Europa, retailerii raportând vânzări chiar și de 10 ori mai mari decât Intel. Principala problemă a Zen 5 este politica prețurilor. De exemplu, Ryzen 5 9600X, mezinul familiei Zen 5, este cu aproape 40% mai scump decât Ryzen 5 7600X, însă diferența de performanță este de maxim 10%. Prin urmare, noile procesoare nu își justifică costul, iar în lipsa unor ajustări de prețuri sau a reducerii capacității de producție pentru modelele vechi, SKU-urile Ryzen 9000 se vor vinde în continuare foarte prost.

 

SURSA

Editat de Dexter. @ GOV.RO
Modificată imaginea din dimensiunea standard de 400x278 la dimensiunea reglementată prin regulament "400x200"
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate