Sari la conținut

[STIRI IT] Procesoarele mobile Intel Lunar Lake arată rezultate impresionante


Kaz3

Postări Recomandate

intel-lunar-lake-rezultate-impresionante

Procesoarele mobile Intel Lunar Lake arată rezultate impresionante: consum de energie foarte mic și autonomie peste MacBook-urile cu Apple M2 și M3

      Tocmai când ne pregăteam de sfârșitul x86, iată că Intel vine cu Lunar Lake, o nouă serie de procesoare mobile performante, dar mai ales foarte eficiente, capabile să concureze chiar și cu cele mai bune cipuri ARM de pe piață: Apple Silicon și Qualcomm Snapdragon Elite. Procesoarele au fost dezvăluite oficial la începutul lunii, iar primele laptopuri care le vor integra vor ajunge pe piață în următoarele săptămâni. Un astfel de laptop este Yoga Slim 7i Aura Edition, dotat cu procesor Lunar Lake și prezentat de Lenovo sub forma unui teaser. Producătorul pare că insistă foarte mult pe autonomie și comparații cu laptopurile de la Apple cu cipuri M2 și M3, iar în mod surprinzător ultraportabilul cu Lunar Lake iese învingător.

intel-lunar-lake-rezultate-impresionante

     Pe o configurație cu Intel Core Ultra 7 258V, 32 GB RAM și Windows 11 24H2, autonomie de redare video H.264 1080p la o luminozitate a ecranului de 150 niți este de 23 ore și 54 minute, în vreme ce pe MacBook Air M2 (8 GB RAM și macOS Sonoma) și MacBook Pro M3 (24 GB RAM și macOS Sonoma) este de 18 ore și 19 minute, respectiv 18 ore și 32 de minute.

     Practic, autonomia bateriei este cu aproximativ 5.5 ore mai bună sau 30% la redare video pe laptopul cu procesor Intel, însă rămâne de văzut care vor fi rezultatele și în scenarii de productivitate. Momentan, review-urile și testele de performanță pentru Lunar Lake sunt sub emargou până pe data de 24 septembrie.

 

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate