Sari la conținut

[STIRI IT] Acuzații de reclamă mincinoasă la adresa TCL


Kaz3

Postări Recomandate

acuzatii-reclama-mincinoasa-tcl-700x394.

Acuzații de reclamă mincinoasă la adresa TCL: unele televizoare quantum dot nu integrează de fapt tehnologia

 

     Pentru cei ce nu știu, quantum dot se referă la un strat de nanoparticule semiconductoare integrat în display-uri și menit să îmbunătățească acuratețea culorilor, luminozitatea și durată de viață a panourilor, însă atrage după sine costuri considerabil mai mari. Mai toți producătorii de televizoare au în prezent modele premium QD, însă e posibil ca unii dintre ei să trișeze și să se laude cu tehnologia deși nu o integrează.

     TCL, unul dintre cei mai mari producători de televizoare, este acuzat că face reclamă mincinoasă. Mai exact, studii realizate de Intertek și SGS, două agenții de reglementare din domeniu din Coreea de Sud, arată că modelele TCL C755, C655 și C655 Pro, care poartă branding-ul QLED, nu conțin urme de cadmiu și indiu, elemente esențiale pentru realizarea straturilor quantum dot. Informația este confirmată și de Hansol Chemical, furnizor de straturi quantum dot pentru Samsung și alți producători de televizoare QLED, la comanda căruia au fost realizate analizele.

     TCL, însă, neagă acuzațiile, susținând că metodologia de testare este eronată și nu poate detecta cantitățile infime de cadmiu aflate în straturile quantum dot.  Totodată, compania chineză a prezentat o analiză independentă care confirma prezența straturilor quantum dot în display-uri, doar că în cazul acesta TCL a furnizat mostrele, display-urile evaluate nefiind prelevate din televizoare de pe piață. Adevărul probabil că este undeva la mijloc. Hansol Chemical, fiind furnizor pentru competitorii TCL, are tot interesul să păteze imaginea companiei, în vreme ce TCL, dacă chiar a indus în eroare consumatorii, se află într-o poziție delicată și nu poate să recunoască din start acuzațiile de reclamă mincinoasă.

 

 

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate