Sari la conținut

[STIRI IT] Xiaomi a depășit Apple, devenind în august al doilea mare jucător din piețele smartphone globale


eXeDuS

Postări Recomandate

xiaomi-14-ultra--780x470.jpg

 

Xiaomi a reușit pentru scurt timp să strice duetul Samsung vs Apple, unde sud-coreeni ocupă de regulă prima poziție după numărul dispozitivelor livrate în piețele smartphone globale, în timp americanii câștigă detașat prin veniturile generate cu fiecare telefon vândut.

Profitând de acalmia de dinaintea lansărilor iPhone din luna septembrie, Xiaomi a reușit în august să urce pe a doua poziție în topul vânzărilor smartphone, iar asta nu în piața locală din China ci în mediul mult mai provocator al piețelor smartphone globale. Iar potrivit celui mai recent studiu de piață semnat Counterpoint Research, afacerile merg din ce în ce mai bine pentru Xiaomi, chiar dacă schimbarea apărută în clasament a fost cel mai probabil o victorie temporară influențată de circumstanțe favorabile.

 

xiaomi-apple-samsung.png

 

Potrivit raportului publicat, au existat câțiva factori interni și externi care au ajutat îmbunătățirea poziției Xiaomi. Pe plan intern Xiaomi și-a modificat ușor strategia de lansare a dispozitivelor, oferind mai puține produse pentru fiecare segment de piață, dar pregătite cu mai multă atenție la detalii. În plus, compania a mizat puternic pe segmentul premium, promovând în piețele occidentale dispozitive high-end atractive, care au reușit să capteze mai bine atenția publicului care cumpără de obicei acest tip de produse.

Chiar dacă mai e de lucrat la partea de software și inovații bazate pe AI, Xiaomi oferă unele dintre cele mai puternice implementări camera-phone de pe piață, iar prestanța pe segmentul telefoane pliabile este la un nivel foarte ridicat. Atât timp cât pot „digera” prețurile cam piperate la gama high-end, pasionații de fotografie mobilă pot avea Xiaomi pe lista scurtă cu opțiuni la achiziționarea următorului lor camera-phone. De asemenea, Xiaomi Mix Fold va ajunge săptămânile următoare și în piețele smartphone globale .

Xiaomi, la fel ca Huawei și alte branduri chinezești, a încercat inovații mai riscante în ultima perioadă, iar pariul împotriva Samsung și gama de telefoane Galaxy Z Fold începe să dea rezultate, Xiaomi având toate șansele să urce vertiginos și în topul vânzărilor de telefoane pliabile.

SURSA

  • Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate