Sari la conținut

[STIRI IT] Samsung va garanta șase actualizări Android și pentru telefoane entry-level


KING | ROBERT

Postări Recomandate

Samsung ar putea fi primul brand smartphone care oferă șase actualizări Android pentru dispozitivele din gama entry-level, stabilind un etalon dificil de urmat pentru producătorii obișnuiți să lanseze „la foc automat” noi modele de telefoane, cu minime investiții asumate pentru susținerea utilizatorilor pe termen lung.

La fel ca Google, Samsung garantează șapte actualizări majore de Android pentru telefoane din gama flagship și cel puțin tot atâția ani cu acces la actualizări de securitate. În afară de prestigiu și consolidarea unei bune reputații între producătorii smartphone de top, scopul acestei generozități este să asigure utilizatorii de folosința îndelungată a dispozitivelor achiziționate la prețuri exorbitante.

Samsung-Galaxy-A16-5G-Android-Software-U

Însă cu telefoanele entry-level argumentul susținerii pe termen lung a părții de software stă mai greu în picioare. Pe de o parte, performanțele dispozitivelor din această categorie ar putea să nu fie suficient de mari pentru a rula corespunzător o versiune de Android ce va fi lansată peste 5-6 ani, ca să nu mai vorbim de funcțiile avansate (ex. bazate pe AI) nou apărute între timp. Dar în principal e vorba de costuri, majoritatea producătorilor smartphone care concurează la gama low-cost trebuind să se descurce cu marje de profit foarte mici, care nu permit mari angajamente pentru susținerea acelor dispozitive pe termen lung.

În timp ce mari jucători precum Samsung ar putea compensa acest neajuns prin volumele uriașe de telefoane vândute și „subvenționarea” costurilor cu vânzările realizate la gama high-end, nu același lucru poate fi spus despre producătorii cu vânzări mai reduse, care pur și simplu nu pot concura la acest nivel.

Astfel, în timp ce posesorii altor dispozitive din gama sa de preț se pot declara norocoși dacă primesc chiar și 2 ani cu acces la patch-uri de securitate, cumpărătorii Galaxy A16 5G ar urma să primească șase ani cu acces garantat la actualizări de Android și remedii de securitate.

Samsung-Galaxy-A16-5G-Design-Key-Island.

Potrivit informațiilor extrase din slide-uri de prezentare intenționate pentru partenerii de vânzări, Samsung va aplica noua politică pentru acces la actualizări de OS și securitate pentru toate dispozitivele Galaxy A nou lansate, indiferent de prețul la care sunt încadrate.

Totuși înainte de a ne entuziasma foarte tare trebuie precizat că promisiunea actualizărilor de OS nu acoperă și funcțiile anunțate pentru dispozitive de generație mai nouă. De asemenea, nu garantează că dispozitivele actualizate cu o versiune de Android pentru care nu au fost concepute vor funcționa chiar în parametrii optimi, creșterea treptată a complexității părții de software având efecte inevitabile asupra performanțelor resimțite.

Revenind la Galaxy A16 5G, telefonul așteptat cu un preț de 800-1000 Lei oferă ecran Super AMOLED de 6.7 inch, cu rezoluție Full HD+, 90Hz rată de refresh și luminozitate de până la 800 niți. Platforma este bazată pe un chipset Exynos 1330 pe 5nm (MediaTek Dimensity 6100+ în anumite regiuni), ajutat cu 4GB/6GB/8GB RAM și 128GB/256GB stocare internă, în funcție de versiune. Telefonul cu dimensiuni 164.4 x 77.9 x 7.9mm cântărește 200 g și dispune de un acumulator de 5000 mAh.

 

SURSA: zonait.ro

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate