Sari la conținut

[STIRI IT] iPhone 16 suportă recuperare firmware în modul wireless


KING | ROBERT

Postări Recomandate

În timp ce actualizarea iPad OS tocmai ce a lăsat nefuncționale anumite modele de tablete iPad Pro, posesorii iPhone 16 nu au de ce să se îngrijoreze, Apple implementând o versiune Recovery Mode care permite recuperare firmware prin simpla apropiere de un alt iPhone funcțional.

Merită precizat că dispozitivele iPhone suportă de ceva timp actualizare firmware în modul wireless, însă metoda era până acum rezervată angajaților din centrele Apple Store, care folosesc dispozitive specializate pentru a declanșa actualizarea automată a telefoanelor încă aflate în cutii sigilate. Știți voi, pentru ca atunci când îți cumperi un iPhone nou să ai parte de cea mai bună experiență cu putință, imediat ce ai scos telefonul din cutie și nu după zeci de minute de așteptare pentru aplicarea celor mai recente patch-uri de firmware.

iPhone-16-firmware-recovery-hints-at-a-p

Accesibil și pentru utilizatorii de rând, noul Recovery Mode cu opțiune wireless ar putea fi de ajutor pentru recuperarea dispozitivelor „defectate” în urma unei actualizări nereușite de firmware. Această funcționalitate ar putea fi utilă și pentru actualizarea/recuperarea mai multor dispozitive simultan, în scenariul (sperăm cât mai puțin probabil) în care o actualizare iOS mai „buclucașă” trimite către centrele de service un număr mare de telefoane iPhone 16 nefuncționale.

Din păcate, actualizarea la iOS 18 nu aduce versiunea Recovery Mode îmbunătățită și pe dispozitive de generație mai veche, depanarea acestora necesitând în continuare folosirea cablului de date pentru conectare la PC.

Dar dacă ar fi să speculăm puțin, este posibil ca Apple să pregătească terenul pentru un iPhone fără port de alimentare și, de ce nu, fără butoane fizice. Zvonurile despre un astfel de dispozitiv circulă de ceva timp, părând să fie susținute chiar și cu unele brevete atribuite companiei americane.  Primii pași au fost deja făcuți prin eliminarea slot-ului pentru cartelă SIM, promovarea la scară largă a conexiunii wireless pentru căști și includerea suportului pentru încărcare wireless. Problema e că schimbările îndrăznețe precum renunțarea completă la portul USB-C și proiectarea unui iPhone mai subțire, eventual cu baterie mai mică și mai puțină putere de procesare, nu prea sunt în „fireaApple. În cel mai fericit caz, vom vedea aceste schimbări implementate treptat, pe durata mai multor ani și generații iPhone.

 

SURSA: zonait.ro

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate