Sari la conținut

[STIRI IT] Intel nu va fi furnizorul de chipset-uri PlayStation 6, compania ratând un contract de 30 miliarde dolari cu Sony, în favoarea AMD

Topicul va fi automat blocat la 06:55


eXeDuS

Postări Recomandate

PlayStation-6-780x470.jpg

 

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Intel negocia încă din anul 2022 un parteneriat cu Sony, compania urmărind să „sufle” de sub nasul rivalului AMD un contract de 30 miliarde dolari pentru motorizarea seriei de console PlayStation 6.

Dacă ar fi ajuns să fie semnată, colaborarea cu Sony ar fi susținut business-ul de semiconductoare Intel cu suficiente comenzi pentru cel puțin următorii cinci ani, asigurând companiei americane suficientă finanțare pentru a depăși fără prea mari emoții actualul fiasco. Cel cu procesoarele pentru desktop care „mor” înainte de vreme, forțând înlocuirea pe garanție sau, în lipsa stocurilor cu procesoare de schimb, restituirea integrală a prețului la cumpărare.

Aparent, câștigarea contractului cu Sony a fost o prioritate majoră pentru Intel, angrenând inclusiv planurile recent concretizate prin lansarea de acceleratoare grafice pentru gaming. Cine se gândea că lansarea cam lipsită de strălucire a primelor soluții Intel dedicate pentru accelerare grafică a fost doar un exercițiu de imagine, sau aroganță din partea companiei americane, cu siguranță nu a privit imaginea în ansamblu. Cea în care Intel încerca să arate că poate fi o alternativă credibilă pentru AMD și SOC-urile cu grafică Radeon.

Ambițiile Intel au intrat cu adevărat la apă abia când s-a ajuns la împărțirea profiturilor, Intel respingând în cele din urmă condițiile impuse de Sony pentru abandonarea parteneriatului foarte convenabil cu AMD.  Mergând pe mâna Intel, Sony ar fi avut un parcurs potențial-dificil, cei doi parteneri trebuind să adreseze cumva problema compatibilității uriașei colecții de titlul PS 5 cu noul hardware PS 6 bazat pe Intel, plus nenumărate probleme cu jocurile de PlayStation 6 nou lansate pe o platformă Intel, dar dezvoltate folosind drept șablon vechia arhitectură AMD. Altfel spus, multe probleme și costuri pe măsură, pe care Sony ar fi dorit să le paseze cât mai mult către Intel.

Nu este clar dacă în ecuație au intrat și alți factori (ex. neatingerea parametrilor de performanță și eficiență promiși de Intel pentru noul SoC), sau poate că dependența de soluțiile AMD este deja atât de mare încât o schimbare de platformă pentru Sony este pur și simplu nepractică, dar colaborarea cu Intel a fost abandonată.

În timp ce Intel se îndreaptă tot mai mult către irelevanță, reînnoirea parteneriatului dintre Sony și AMD nu poate fi decât o veste bună pentru amatorii de jocuri pe consolă, platforma de procesare creată de AMD și produsă de TSMC folosind metode de fabricație moderne având toate șansele să livreze un nivel de performanță competitiv, mai mult decât suficient pentru jocuri next-gen. Iar dacă jocurile pentru consolă rulează pe hardware suficient de puternic, atunci cu atât mai simplă va fi portarea acestora către PC și vice-versa.

SURSA

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Din păcate, conținutul tău conține termeni pe care nu îi permitem. Te rugăm să editezi conținutul pentru a elimina cuvintele evidențiate de mai jos.
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Restabiliți configurația implicită

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate