Sari la conținut

[STIRI IT] Chrome oferă de acum o modalitate comodă pentru blocarea notificărilor nedorite pe Android


Kaz3

Postări Recomandate

Chrome-notificari-780x470.jpg

Chrome oferă de acum o modalitate comodă pentru blocarea notificărilor nedorite pe Android

     Google oferă utilizatorilor Chrome o soluție la îndemână pentru blocarea definitivă a notificărilor trimise de site-uri al căror conținut nu te (mai) interesează.

     Acceptate fie și din neatenție, solicitările pentru acceptarea de informări din partea site-urilor pe care le vizitezi pot declanșa un șir nesfârșit de notificări Android, browser-ul Chrome neoferind (până acum) o modalitate comodă pentru dezabonarea acestora. Așa că mulți utilizatori exasperați de spam-ul cu notificări ajung să revoce pur și simplu permisiunile aplicației Chrome pentru a declanșa orice fel de notificări pe telefonul sau tableta cu Android. În mod evident, nu e o soluție ideală, dar mult mai simplu decât „săpatul” în meniul Settings, la secțiunea Site settings – Notifications, unde trebuie să alegi site-ul/site-urile pentru care vrei să blochezi afișarea notificărilor.

     De acum vei putea face același lucru interacționând direct cu alerta nedorită, așa cum apare în lista de notificări Android, Google adăugând un nou buton Unsubscribe care-ți permite să te dezabonezi imediat și definitiv de la comunicările site-ului respectiv. Simplu, nu? Am putea spune că Google putea oferi această opțiune de la bun început.

Chrome.jpg

     Și acum trebuie să interacționezi cu fiecare notificare în parte pentru accesarea butonului Unsubscribe, Chrome neoferind încă opțiunea Unsubscribe All. Dar e măcar un început. Iar dacă te-ai dezabonat din greșeală de la notificările unor site-uri pe care le doreai păstrate, poți inversa această măsură folosind opțiunea Undo, afișat în respectiva alertă cât timp nu o ștergi din lista de notificări.

     Pe lângă această adiție simplă dar foarte utilă, Google implementează în versiunea Chrome pentru Android și o versiune îmbunătățită a funcției Safety Check, care de acum va rula automat în fundal la intervale de timp prestabilite, revocând permisiunile pentru notificări acordate site-urilor pe care filtrul Google Safe Browsing le-a clasificat drept ”abuzive/înșelătoare prin modul în care au convins utilizatorii să acorde această permisiune”. Cum ar fi… majoritatea. Desigur, vei fi informat când astfel de permisiuni au fost revocate automat în numele tău.

     O altă îmbunătățire minoră, dar cu impact major în ce privește îmbunătățirea nivelului de securitate oferit utilizatorilor Chrome, este posibilitatea de a acorda permisiuni one-time-only pentru accesarea camerei foto/microfon, care sunt auto-revocate imediat ce ai părăsit site-ul respectiv.

 

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate