Sari la conținut

[STIRI IT] Firefox va primi în continuare actualizări pe versiuni Windows nesuportate


Kaz3

Postări Recomandate

FirefoxHD1-e1446633421450.jpg

Firefox va primi în continuare actualizări pe versiuni Windows nesuportate

 

     Mozilla confirmă că va asigura în continuare actualizări Firefox, chiar și pe versiuni Windows pe care Microsoft le-a lăsat deja fără suport oficial, cel puțin până în luna martie 2025.

     Browserul Firefox se prezintă tot mai convingător ca un colac de salvare pentru milioanele de utilizatori Windows abandonați deja de Microsoft. Astfel, dacă din ignoranță sau din necesitate încă folosești un PC vechi, echipat cu Windows 7 sau Windows 8/8.1 schimbarea oricărui alt browser cu Mozilla Firefox ar trebui să fie primul lucru pe care îl faci. Sigur, nu vei fi protejat de virușii de internet care atacă în mod direct vulnerabilități Windows ale PC-ului conectat la internet, dar măcar ești protejat corespunzător de site-urile pe care le accesezi, folosind un web browser la zi cu cele mai recente patch-uri de securitate.

     Binevoința celor de la Mozilla se extinde și asupra utilizatorilor de PC-uri Apple cu sistem macOS 10.12 – 10.14, considerate „e-waste” de compania americană.

     Potrivit Firefox Release Calendar, Firefox 115 ESR (Extended Support Release) este cea mai recentă versiune de Firefox compatibilă Windows 7, 8/8.1 și va continua să primească actualizări esențiale de securitate până pe data de 1 aprilie 2025. Asta înseamnă încă 7 luni de răgaz, timp în care utilizatorii de PC-uri considerate depășite și abandonate pe partea sistemului de operare pot să găsească eventuale soluții pentru upgrade.

     Inițial, Mozilla intenționa să retragă suportul Firefox pentru aceste sisteme de operare începând cu luna septembrie 2024, dar compania s-ar fi răzgândit la vederea statisticilor care arătau un număr semnificativ de utilizatori încă folosind PC-uri care ar fi intrat pe lista platformelor nesuportate. Și probabil că printre acestea se numără și foarte multe stații de lucru folosite de companii sau instituții.

     Problema pentru Mozilla este că extinderea suportului pentru versiuni mai vechi de Firefox complică destul de mult lucrurile pentru echipa de dezvoltatori, care trebuie să intervină pentru actualizarea unor elemente de cod deja retrase din versiunea curentă de browser, ocupând timp și resurse care puteau fi alocate cu scopul îmbunătățirii experienței Firefox pentru toată lumea. În același timp, Mozilla precizează că există suficienți utilizatori Firefox pe Windows 7 pentru a justifica efortul depus.

 

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate