Sari la conținut

[STIRI IT] Cel puțin doi producători de telefoane cu Android vor imita noua tastă iPhone 16 pentru camera foto


eXeDuS

Postări Recomandate

Apple-iPhone-16-780x470.webp

 

Cunoscătorii ar spune că Apple a imitat Sony când a adăugat noua tastă multifuncțională pentru camera iPhone 16. Dar cum imitarea poate fi și o formă de recunoaștere a unei idei bune, acum și alți producători de telefoane cu Android pregătesc propriile interpretări pentru shutter key-ul iPhone 16.

Cert este că tastele fizice pentru activarea/controlarea camerei foto din echiparea telefoanelor mobile nu sunt nici pe departe o noutate. De fapt, sunt șanse mari să poți face asta și cu telefonul actual, o dublă apăsare pe tasta Power aducând interfața de captură fără să mai fie nevoie să deblochezi ecranul. Iar dacă aplicația de captură este configurată cum trebuie, probabil că poți folosi tasta Volum pentru ajustarea funcției zoom, sau măcar pentru declanșarea procesului de captură.

Dar soluția oferită de Apple pentru utilizatorii iPhone 16 este mult mai elegantă, luând forma unei taste capacitive multifuncțională. Spre exemplu, cu o apăsare ușoară pregătești obținerea pozei focalizând mai întâi imaginea, iar cu o apăsare puternică declanșezi direct funcția de captură. Și mai interesant, poți folosi alunecări stânga dreapta pentru a controla funcția zoom, sau pentru a schimba între pozele redate în aplicația galerie. Toate astea cu un buton capacitiv ușor îngropat în rama laterală pentru a nu incomoda manevrarea obișnuită a telefonului. Singurul lucru care lipsește este funcția de recunoaștere a amprentei, ce ar fi mers de minune cu acest format de buton.

 

Nubia-Z70-Ultra.webp

 

Dar poate că Nubia sau Oppo vor veni cu o implementare și mai bine gândită a acestui buton, oferind inclusiv autentificare biometrică, sau alte inovații la care nici nu ne-am fi gândit.

Potrivit dezvăluirilor făcute chiar de președintele Nubia, Nei Fei, compania pregătește o ”versiune mai realistă” de camera button pentru următorul model Nubia Z70 Ultra. Acesta a confirmat și că aceasta va fi o tastă cu acționare în două etape, permițând utilizatorilor să pre-focalizeze imaginea pe subiectul dorit, o apăsare completă finalizând procesul de captură.

De această dată pe surse, aflăm că și Oppo are un plan similar pentru modelul Find X8, luând forma unei taste rapide la care apelezi pentru a ”îngheța acțiunea”. Nu este clar dacă acesta va fi un buton standard cu acționare mecanică, sau va include tehnologie capacitivă pentru recunoașterea comenzilor bazate pe gesturi, similar iPhone 16. Potrivit altor zvonuri recente, OPPO Find X8 va fi primul smartphone care include și o cameră periscope cu zoom optic 10x, nou lansat după generația Galaxy S23 Ultra.

Reamintim că Sony oferă deja tastă de captură cu acționare în două etape, aceasta fiind prezentă și pe actualul model Xperia 1 VI. Ce-i drept, implementarea este fără tehnologie capacitivă, limitând funcționalitatea oferită.

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate