Sari la conținut

[STIRI IT] Google anunță patru noi funcții Android care nu sunt exclusive Pixel


RĂDUCU

Postări Recomandate

Google-noi-functii-Android-780x470.webp

Chiar dacă ne-am obișnuit să vedem cele mai interesante noutăți demonstrate pe telefoanele Pixel, Google lansează patru noi funcții de care se vor putea bucura toți utilizatorii de Android. Există, de asemenea, și un „bonus” pentru utilizatorii de dispozitive cu Wear OS.

Dotare standard în arsenalul de capabilități Android, funcția TalkBack folosită pentru descrie conținutul ecranului pentru persoanele nevăzătoare va folosi modele Gemini de sinteză vocală (doar pe dispozitivele acceptate) pentru a genera descrieri audio mai detaliate ale imaginilor. Această funcționalitate este disponibilă inclusiv pentru imaginile din mesajele text sau întâlnite pe rețelele sociale. De asemenea, nevăzătorii vor putea folosi camera foto pentru a obține descrieri audio detaliate ale obiectelor și împrejurimilor, generate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Captura-de-ecran-2024-09-04-174936.png

Google a oficializat și o funcție Circle to Search despre care am aflat recent – capacitatea de a identifica orice melodie redată lângă tine, sau pe telefon.

Tot legat de Gemini și sinteza vocală, acum poți „asculta” paginile Chrome, indiferent de conținutul acestora. Poți alege chiar și o viteză de ascultare preferată, la fel ca în cazul podcast-urilor, precum și tipul de voce sau limba.

Captura-de-ecran-2024-09-04-174952.png

După ce și-a făcut simțită prezența pentru utilizatorii din România, sistemul Android de alertare în caz de cutremur este extins oficial pentru toate statele americane și în șase teritorii SUA, putând declanșa avertismente care pot salva vieți cu câteva secunde înainte ca undele seismice să fie simțite în zona în care de afli. După producerea evenimentului seismic, persoanele din zona vizată vor primi și sfaturi/indicații pentru măsuri de luat în continuare.

Captura-de-ecran-2024-09-04-175008.png

De acum poți folosi Google Maps în modul offline și pe smartwatch-uri cu Wear OS, dispozitivul putând accesa hărțile descărcate în prealabil pe telefon. Există și două noi comenzi rapide, care-ți permit să cauți destinații cu vocea (doar în modul online) sau să-ți vizualizezi locația pe hartă cu o atingere pe cadranul ceasului.

ZONAIT.RO

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate