RĂDUCU Postat Septembrie 3 Share Postat Septembrie 3 Gigi Becali (66 de ani) l-a transferat la FCSB pe Daniel Bîrligea (24 de ani) de la CFR Cluj în perioada de mercato a verii. În conferința de presă de prezentare a atacantului, latifundiarul din Pipera l-a comparat pe Bîrligea cu cu Rodion Cămătaru, unul dintre cei mai prolifici marcatori din fotbalul românesc. Rodion Cămătaru, despre comparația făcută de Gigi Becali între el și Daniel Bîrligea: ”Eu eram mai pe forță” Gigi Becali a plătit în schimbul fotbalistului două milioane de euro, sumă care poate crește în funcție de performanțele jucătorului. La scurt timp după ce Becali l-a comparat pe Bîrligea cu Rodion Cămătaru, fostul internațional român a venit cu replica și a spus ce crede despre acest transfer făcut de FCSB. De asemenea, fostul atacant a spus și care a fost cel mai bun atacant al campioanei României din ultimele sezoane. ”Nu e rău, are calități de atacant, dar nu-mi dau seama dacă stilul lui de joc se aseamănă cu stilul pe care l-am avut eu. Eu eram mai pe forță. Aș spune că Bîrligea protejează bine mingea și că se bate cu fundașii la careu, dar trebuie să și marcheze. Bîrligea trebuie să fie pus în valoare de coechiperi la FCSB. Am văzut că se demarcă, intră și în combinații. Nu pot să spun, deocamdată, că este un transfer reușit până nu joacă și începe să marcheze. Nici la CFR Cluj nu a fost un atacant feroce. El a început de vreun an să dea goluri. Cred că nu-i va fi ușor la FCSB, pentru că Gigi are așteptări mari de la el. Ei vor juca și în Europa League, unde vor întâlni echipe mult peste nivelul campionatului nostru. Gigi a mai plătit bani mulți și pe alții și n-au confirmat Eu îl apreciez pe Gigi pentru faptul că bagă bani mulți la FCSB. E drept, uneori a și băgat bani aiurea în jucători, care n-au confirmat. Din tot ce a avut acolo, părerea mea este că Andrea Compagno a fost cel mai bun atacant. Și cred că mă pricep bine la atacanți”, a spus Rodion Cămătaru, potrivit fanatik.ro. 198 de goluri a marcat Rodion Cămătaru pe prima scenă a fotbalului românesc, pentru echipele Universitatea Craiova și Dinamo. În 73 de meciuri jucate pentru naționala României, Rodion Cămătaru a înscris 21 de goluri. Comparația făcută de Gigi Becali între Rodion Cămătaru și Daniel Bîrligea Nu știu cu cine să îl compar, că este altceva. Are stilul ăla al lui Rodion Cămătaru. Intră din lateral în viteză, face slalom și imediat îl vezi lângă portar. Thereau era alt gen, era un fel de decar mai mult. El e atacant. Și nu pierde mingea. Când vine la el, o protejează. Dan Petrescu trebuie să înțeleagă că au luat două milioane, bani pe care nu îi mai luau. Nu cred că ne mai pune cineva probleme la campionat. L-am dorit foarte tare. E singurul jucător de la CFR de care mă ofticam, că nu am si eu unul ca el. Norocul meu a fost și Mircea Lucescu, că nu l-a luat. Că după ziceau că e jucător de națională”, a declarat Gigi Becali, în cadrul unei conferințe de presă. DIGISPORT.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare...
Postări Recomandate